Rešen problem niških košarkaša u kolicima (VIDEO)

Da li je moralo ovako ne znamo, ali se nadamo da su ovi problemi košarkaša u kolicima iz Niša prošlost. Prvi put treniraju u sali sa pristupom bez arhitetkonskih barijera.

 

Na višegodišnji problem osoba u kolicima sa stepeništem na ulazu u halu Čair pridodao se i problem zauzetosti same hale zbog pretvaranja u kovid ambulantu, pa su košarkaši Naisa našli utočište čak u Bojniku. Uz svu ljubaznost domaćina u bojničkoj sportskoj hali, nakon četiri meseca momcima iz kluba ponestalo je i snage, ali i finansija da se izbore sa tolikim putovanjima.

 

Tog trenutka upućena je molba nadležnima da im se problem reši. U protivnom pretilo je odustajanje od takmičenja i gašenje kluba. Apel je bio dovoljno glasan da stigne i do gradonačelnice Niša, koja je odmah preduzela konkretne korake.

 

Za prvi trening u sali OŠ “Ivo Andrić” iz kluba Nais poziv je stigao i samoj gradonačelnici, kao gest zahvalnosti, ali i mogućnost da se lično upozna sa sportom kao što je košarka u kolicima.

 

Koliko će rešavanje ovog problema uticati na rad, ali i rezultate ovog kluba očigledno je i nakon prvog treninga.

 

Dobri uslovi u gradu omogućiće i da se još veći broj osoba sa invaliditetom priključi treninzima što je verovatno i najbitnije, a poziv iz kluba uvek je otvoren.

 

Nadležni obećavaju da je ovo samo privremeno rešenje i da je konačni cilj uklanjanje arhitektonskih barijera na ulasku u Halu Čair i vraćanje košarkaša u kolicima u hram niškog sporta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.