Mladi niški streličari zablistali na seniorskom prvenstvu države

Minulog vikenda u Subotici je održano državno prvenstvo u streličarstvu u seniorskoj konkurenciji na kome je učešće uzelo 105 takmičara iz 20 srpskih klubova.

Niš je opet ima prvaka države u seniorskoj konkurenciji. To je Mihajlo Stevanović  iz SK Niš. Pored njegovog  zlata ovaj klub je u Niš doneo i jedno srebro i jednu bronzu u različitim konkurencijama.

Mihajlo Stevanović, iako junior po godinama, takmičio se u seniorskoj konkurenciji olimpijskog luka. Ovo je najjača konkurencija u kojoj je nastupilo 46 takmičara. Pre nedelju dana okitio se srebrom u juniorskoj konkurenciji, ali ove nedelje kockice su se sklopile i došao je i do šampionske titule. On je posle odličnog plasmana u kvalifikacijama (šesti rezultat takmičenja), prošao kroz jako teške eliminacije gde se u finalu susreo sa iskusnim Aleksandrom Beatovićem, bivšim reprezentativcem i osvajačem državnih prvenstava u prethodnim godinama. Ovoga puta Nišlija je bio spremniji, iskoristio je svoju šansu i odličnim gađanjem osvoji zlatnu medalju. Drugo mesto je otišlo u SK Velos iz Novog Sada, dok je kao trećeplasirani završio Miloš Radulović  iz SK Košutnjak iz Beograda.

 

I u seniorskoj konkurenciji Nišlijka Danica Nikolić prošla je sličan scenario. Iako kadetkinja po godinama, i prošlonedeljna osvajačica zlatne medalje na Državnom prenstvuj u svojoj starosnoj kategoriji, ove nedelje je odmerila snage sa seniorkama i došla do bronzanog odličja. Treće mesto u konkurenciji 20 najboljih srpskih streličarki zaista je fantastičan uspeh za ovako mladu takmičarku. Zlato kod seniorki je osvojila Anja Brkić iz SK DIF (Beograd) dok je srebro otišlo Katarini Vranjković iz Novosadskog streličarskog udruženja (NSSU).

Srebrnu medalju u Niš u konkurenciji goli luk doneo je Dejan Stojanović. Posle drugog mesta u kvalifikacijama u konkurenciji sa 20 najboljih seniora, Dejan je svoj plasman potvrdio i kroz eliminacije gde je jedini izgubljeni meč imao u finalu protiv Nebojše Grahovaca iz SK NS2002 (Novi Sad). Na trećem mestu je završio Vladimir Parezanović iz SK Zemun.

– Uprava SK Niš prezadovoljna je postignutim rezultatima.
Imali smo tešku godinu, kao i svi, u uslovima kada je bilo manje treninga, teško se dolazilo do termina, čak je bilo i praznog hoda u periodima kada epidemiološka situacija to nije dozvoljavala, ali na kraju se naš rad isplatio i pokazao rezultate i kontinuitet u radu. SK Niš ponovo ima državnog prvaka, i ovim se nastavlja velika tradicija vrhunskih uspeha u našem klubu.
Da naš ponos bude još veći, ovi uspesi su došli od takmičara koji su po godinama još uvek daleko od seniorske konkurencije. Ako Mihajlo i Danica već sada postižu ovakve uspehe, sa punim pravom se nadamo, i očekujemo da će se ovi uspesi samo nizati i u budućnosti, i da će u seniorsku konkurenciju doći kao već iskusni takmičari spremni i za međunarodne uspehe- ističu u niškom klubu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.