Remi Radničkog u drugoj proveri u Turskoj

U drugoj pripremnoj utakmici u Turskoj Radnički je danas remizirao sa ekipom Zire iz Azerbejdžana. Rezultat ovog meča bio je 0:0. Zira je trenutno četvrtoplasirani tim tamošnjeg prvenstva i ovogodišnji učesnik kvalifikacija ze UEFA Ligu Konferencija.

 

Radnički je bolje započeo meč i nametnuo protivniku svoj stil igre. Od brojnih prilika za vođstvo niškog tima u prvom poluvremenu izdvojila su se dva udarca kapitena Aleksandra Pejovića koja su završila preko gola protivnika, kao i šanse koje su imali Nikola Štulić i Sava Petrov. Najbolju priliku je imao novajlija Petar Mićin. Međutim, rezultat se do odlaska na odmor nije menjao. U drugom poluvremenu šef stručnog štaba

 

Nenad Lalatović ponovo je ukazao priliku jedanaestorici novih igrača, a Radnički je nastavio sa organizovanom igrom i napadima na gol rivala, koji ni u ovom delu igre nisu rezultirali pogotkom. Tokom ovog dela igre viđena su dva dobra udarca Saše Marjanovića, pokušaj loba protivničkog golmana sa gotovo pola terena od strane Matije Petrovića, ali i dve odlične odbrane udaraca mladog Dimitrija Stevanovića na golu niškog tima.

 

 

Nenad Lalatović, šef stručnog štaba analizirao je današnji meč:

-Nakon pobede u prvoj utakmici od 2:1, usledio je remi u našem drugom meču protiv ekipe Zire, ovo je bila njihova generalna proba pred nastavak prvenstva, a mi i dalje podižemo formu. Treniramo po dva puta dnevno, imali smo trening i rano jutros pre ove utakmice i jako sam zadovoljan kako igrači reaguju na sve obaveze koje pred njih postavljam. Prvo poluvreme smo izgledali izvanredno, ekipa je igrala u visokom presingu i srednjem bloku, kako sam od njih i tražio, bili smo odlični u tranziciji i svakako bliži vodstvu u tom delu igre. U drugom poluvremenu sam poverenje ukazao potpuno izmenjenom sastavu, i, iako je rival u ovom delu igre bio bolji, mogu biti zadovoljan čitavom utakmicom.

 

 

Današnji meč je Radnički započeo u sledećem sastavu: Rosić – Varga, Jamkam, Andrić, Stojanović – Pejović, Stefan Marjanović – Mićin, Belaković, Petrov – Štulić.

U drugom delu nastupili su: Stevanović – Frei, Savić, Jovičić, Gaku – Đurišić, Saša Marjanović – Jovanović, Ajdar, Živojinović – Petrović.

 

Naredni meč na pripremama u turskom odmaralištu Belek pored Antalije Radnički će odigrati u petak, 20. januara protiv češke ekipe Bohemians.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.