Streličari u Bečeju nastavili sezonu

Srpski streličari su proteklog vikenda nastavili takmičenja. 15. januar bio je rezervisan za još jedan streličarski turnir u dvorani, ovog puta u organizaciji streličarskog kluba Bečej. Učestvovalo je blizu 100 takmičara iz čitave Srbije.

Streličarski klub Niš je u skladu sa mogućnostima učestvovao sa šestoro takmičara koji su osvojili 4 medalje.

U muškoj seniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom bilo je najviše takmičara, čak 27, a “Niš”  su predstavljali Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Kvalifikacioni deo završili su na trećem i petom mestu, a kroz eliminacije su sošli do direktnog duelu i gađanja za bronzanu medalju. Meč je bio krajnje neizvestan, a na kraju Mihajlo pobeđuje sa 6-4 i osvaja bronzu dok Marko završava kao četvrti.

U konkurenciji juniorki olimpijski luk Danica Nikolić kvalifikacije završava na drugom mestu što kasnije kroz eliminacije i potvrđuje i osvaja srebro na ovom turniru.

Kod seniora golim lukom nastupili su Stojanović Dejan, Majović Dragoljub  i Petrović Veljko. Kvalifikacije nisu prošle najbolje i Dejan završava kao sedmi, dok Veljko i Dragoljub zauzimaju deseto i četrnaesto mesto. U eliminacijama Dejan pravi preokret i stiže čak do medalje, ovog puta bronzane, dok Dragoljub i Veljko u finalnom plasmanu dele deveto mesto. Ekipno, ova trojka je ekipno osvojila srebro.

Iz SK “Niš” ne kriju da su rezultati mogli biti i bolji, ali se nadaju podizanju forme u nastavku šampionata

“Ovo nije idealan početak sezone, ali su medalje zaslužene i turnir smo iskoristili da uvidimo gde imamo prostora za napredak. Sezona je još uvek na početku, ali nas već kroz dva meseca očekuje državno prvenstvo. Pre toga, naredni turnir koji se boduje za finalni plasman kupa Srbije će se održati u Nišu, i to 5. februara u sali Miroslav Antić. Nadamo se daleko boljem učinku naših takmičara na domaćem terenu.”-ističu u klubu.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.