Niški košarkaši u kolicima ugostili kolege iz Skoplja

 

 

Na svom prvom ovogodišnjem treningu košarkaši u kolicima iz Niša su ugostili kolege iz Skoplja. Ovo je bila prilika da se igrači i treneri bliže upoznaju sa organizacijom, ali da načine prve „korake“ u košarkaškim kolicima.

 

„Presrećni smo što se u Skoplju, na dva sata vožnje od Niša, formira nov košarkaški klub u kolicima. Želimo da im nesebično prenesemo naše iskustvo formiranja kluba kako bi što pre počeli sa trenažnim aktivnostima. Naša vrata su im širom otvorena.“ – rekao je predsednik KKK Nais, Dejan Šimanli.

 

 

Inicijativa da se krene sa aktivnostima je potekla od Paraolimpijskog komiteta Makedonije. Animira se potencijalno članstvo među osobama sa invaliditetom. Pronađeni su sponzori za skupa specijalnizovana kolica, kao i dvorana za trening.

 

„Znali smo da u Nišu određeno vreme postoji klub košarke u kolicima. Nismo očekivali odličnu organizaciju kluba i idealne uslove za trening. Uskoro krećemo sa treninzima u Skoplju, nadam se već tokom februara.Trenutno rešavamo logistiku koja je kompleksna.“ – rekao je Dejan Đorđievski, igrač gostujuće ekipe i predsednik Udruženja Mobilnost iziz Skoplja.

 

Trener Skopljanaca je poznato ime iz sveta košarke, prof. Saša Dimitrijević. Tokom svog profesionalnog angažmana na Malti radio je sa košarkašima u kolicima. Sada planira da taj rad volonterski nastavi u Skoplju.

 

„Ovo je veoma bitna poseta za nas. KKK Nais ima sjajne stručnjake, prof. Miljana Hadžovića i prof. Vojina Stevanovića, koji su i odlični igrači. Usko ćemo sarađivati da bi naš trenažni proces i organizacija kluba bila što bolja. Posebno me impresionira podrška Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu košarkašima u kolicima.Ta praksa treba da se primeni kod nas.“ – rekao je prof. Saša Dimitrijević.

 

 

Prve korake u košarci u kolicima je napravilo pet igrača iz Skoplja. Jedan od njih je i Šukrej Memedi.

 

„Zahvaljujem se članstvu KKK Nais na toploj dobrodošlici. Uživali smo u Nišu da divnim ljudima. Mnogo smo naučili. Odradili smo prvi trening i jedva čekamo sledeći, bilo u Nišu ili Skoplju. Sanjam dan kada ćemo biti spremni za prvu zvaničnu utakmicu.“ – rekao je Šukrej Memedi.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.