“Ratnički na Kamenički” (VIDEO)

Nesvakidašnjom promocijom za ovdašnje prilike Košarkaški klub Ratnici su započeli pripreme za novu sezonu u kojoj će se takmičiti u Prvoj regionalnoj ligi Srbije. Prozivka seniora obavljena je na niškom izletištu Kamenički vis, a tom prilikom organizovano je druženje svih selekcija kluba koje uz seniore čini i preko 200 članova mlađih kategorija. Bila je to idealna prilika da se svi članovi kluba upoznaju, druže, kao i da najmlađi članovi kluba nauče i pitaju nešto one na čijem će mestu biti za nekoliko sezona, a nakon toga i da zaigraju košarku sa njima. Tom prilikom održana su i predavanja za najmlađe koji su stekli znanja vezana za prevencije povreda, a nakon toga su mogli nešto da nauče od prvoligaških sudija, kao i da reše nedoumice koje imaju vezane za pravila igre. Cela akcija nazvana je “Ratnički na Kamenički”.

 

Seniorski sastav je i pre ove zvanične promocije krenuo pripreme, već je odrađen jedan deo u Nišu, a nakon toga je ekipa bila i u Bugarskoj. Ovog leta Ratnici su doveli nekoliko zvučnih pojačanja za rang takmičenja u kome će igrati i sa velikim ambicijama ulaze u novu sezonu.

 

Igrači koji su duže vreme u ekipi raspoloženi su dočekali pripreme za novu sezonu, a novajlije u timu ističu da su odlično prihvaćeni.

 

Susret svih generacija je zvanični početak priprema, ali seniori već duže vreme rade i uskoro kreću i prve prijateljske utakmice.

 

Ekipa koja u svojim redovima ima Filipa Lukovića, Andriju Simovića i Nemanju Kostića, igrače sa prvoligaškim iskustvom, ima prava da se nada visokom plasmanu. U Ratnicima ne kriju da imaju velike ambicije, ali ističu i da se strategija kluba ne menja i od nje neće odstupati. Na prvom mestu je i dalje razvoj mladih igrača i stvaranje košarkaša spremnih za velike izazove u seniorskoj konkurenciji.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.