Ratnici proslavili promociju u viši rang (VIDEO)

 

U svojoj prvoj sezoni postojanja Košarkaški klub Ratnici iz Niša odmah je napravio korak napred i iz Druge Regionalne lige ostvario je plasman u Prvu regionalnu ligu, kao prvoplasirani u upravo završenoj sezoni sa učinkom od 16 pobeda i dva poraza. Menadžment kluba je odmah nakon osnivanja i stavio pred igrače kao cilj promociju u viši rang, a kraj takmičarskog dela ne predstavlja i kraj posla za Ratnike, odmah kreću pripreme za nove izazove.

 

Kao i za sve sportske kolektive i za Ratnike je sezona bila specifična zbog pandemije korona virusa, ali je tim koji je sa klupe predvodio Saša Damnjanović uspeo da prevaziđe poteškoće i ostvari 16 pobeda u sezoni i prvi prođe kroz cilj.

 

Na kraju sezone Ratnici su organizovali  i revijalni “ol-star” meč protiv selekcije istočne grupe Druge regionalne lige koji je bio i svojevrsna proslava titule ovog kolektiva. U atraktivnoj utakmici u kojoj rezultat nije bio u prvom planu selekcija regiona je savladala šampiona lige 107:100.

 

Meču u sali OŠ “Dušan Radović” u Duvaništu su prisustvovali Dušan Projović, potpredsednik KSS zadužen za takmičenja, Vule Vuković, predsednik Regionalnog saveza Južna Srbija i Veselin Marjanović, generalni sekretar Regionalnog saveza Južna Srbija, a bilo je tu i drugih zvanica iz sveta košarke.

 

Ratnici su od sledeće sezone deo društva koji čini najveći broj niških košarkaških kolektiva, igraće Prvu regionalnu ligu Istok. Za razliku od prve sezone gde su od početka viđeni kao favoriti takmičenja u drugu će ući dosta opreznije, ali sa ambicijom da ostvare što bolji rezultat. Cilj kluba je da se u najvećoj meri oslanja na igrače iz sopstvene škole, a ambicije o plasmanu zavisiće dosta i od pojačanja koja će biti neophodna za ovaj rang takmičenja.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.