Radnički zaustavljen u polufinalu ragbi 13 Kupa Srbije (VIDEO)

U polufinalu Nacionalnog kupa u ragbiju 13 niški Radnički je na pomoćnom terenu istoimenog fudbalskog kluba dočekao Dorćol Tigrove. Gosti su nadigrali podmlađenu ekipu Radničkog i rezultatom  36:18 prošli u finale.

Lazar Živković, kapiten Nišlija rekao je da oseća gorak ukus poraza:

„Izgubili smo polufinale, izgubili smo bitku – ali ne i rat,“ rekao je kapiten domaćeg tima i objasnio  kako je povreda jednog od nosilacaca igre, Nikole Anđelića, možda koštala pobede domaći tim. Živković je naglasio i to da je podmlađeni sastav njegove ekipe pokazao odličnu igru protiv iskusnijih igrača Dorćol Tigrova.

Narednog meseca Niš će biti domaćin međunarodnog turnira u ragbiju 9, gde će, 19. jula, imati priliku da ugosti timove iz Grčke, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Najavljen je celodnevni ragbi spektakl, a Živković objašnjava razliku između ova dva sporta.

„Ragbi 9 je turnirska verzija ragbija 13, igraju se dva poluvremena po 20 minuta, po 9 igrača na terenu. Igra se u sistemu „svako sa svakim“ tokom celog dana“. On najavljuju i da će, zvaničnog programa, biti odigrane i neke egzibicione utakmice kao i razne druge aktivnosti.

Dugogodišnji reprezentativac i kapiten niškog Radničkog , tridesetrogodišnji Lazar Živković, izrazio je zadovoljstvo interesovanjem mladih za ovaj sport:

„Radimo sa podmlađenom ekipom, sa petlićima, pionirima, juniorima – odziv je odličan!“ rekao je Živković i dodao da veruje da će imati ko da ga nasledi.

Prema Živkovićevim rečima, Ragbi klub „Radnički“ aktivan je na društvenim mrežama,  imaju odličnu saradnju sa Fudbalskim klubom “Radnički”, sa gradom i sa sponzorima kojih je sve više.

Koronavirus je nažalost prekinuo domaću ragbi ligu i neće se igrati „dvokružno“, pa do kraja domaće lige niškoj ekipi ostaju još samo tri utakmice, i to protiv Novog Beograda, Crvene Zvezde i Partizana.

Sledeće subote, 20. juna, u finalu Kupa igraće Dorćol Tigrovi i Crvena Zvezda, dok Radnički iz Niša nastavlja svoju sezonu 27. juna utakmicom protiv Novog Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.