Radnički protiv Kolubare za direktan opstanak u ligi (VIDEO)

 

Fudbaleri Radničkog gostovaće u poslednjem kolu plej-auta ekipi Kolubare. Samo u slučaju da pobede izabranici Dragana Šarca izboriće direktan opstanak u Superligi.

 

Meč sezone u niškom timu dočekuju u dobrom raspoloženju, a rođeni Lazarevčanin u dresu Radničkog Stefan Marjanović, pred meč sa bivšim klubom, ističe da se na Čairu razmišlja samo o pobedi.

Imali smo meč loptu protiv Spartaka da ove nedelje budemo mirni, ali izgleda da mi cele sezone volimo da idemo malo težim putem. Nadam se da će zbog toga sve biti slađe na kraju. Kolubara je čvrsta, organizovana i dobro vođena ekipa, jedan spoj mladosti i iskustva. Imaju dobre pojedince, od starijih bih izdvojio Đuranovića i Nikolića, od mlađih Bakića i Popovića. Nema mnogo kalkulacija idemo na pobedu i ništa sem tri boda ne dolazi u obzir, kaže Marjanović.

Kada se sve sabere, pa i oduzme, tri boda neophodna su da se iznegne baraž. Ono što nije dobro pred susret u Lazarevcu je činjenica da će trener Šarac morati dobro da promeša karte kako bi pronašao dobitnu kombinaciju. Veliki broj igrača je povređen, dok će meč propustiti i Andreja Stojanovića, koji je protiv Spartaka dobio crveni karton.

Svesni smo šta nas očekuje, sve se svelo na poslednju utakmicu i u sve staje u 90. minuta. Moramo da uđemo maksimalno motivisano, jer sve sem pobede za nas ne znači ništa. Orijentišemo se samo na tri boda i da probamo da pobedimo. Spremali smo se maksimalno prethodnih dana za ono što nas očekuje. Kolubara je dobar tim  koji stvara dosta šansi i u poslednje vreme igra veoma dobro. Mi imamo mnogo kadrovskih problema. Najteže je u defanzivnoj liniji Maka ima potres mozga, Frej je povređen, Etongu neće ići na put, Savić se žali na povredu, ali će krenuti sa nama.  Oni koji budu u protokolu moraju da daju maksimum da bismo ostvarili cilj, ističe Šarac.

U slučaju da odigran nerešeno ili bude poražen niški tim će novu sezonsku kartu za Superligu morati da traži kroz baraž. U baražu će se, kao i prošle sezone, sastati 13. i 14. iz Superlige, sa trećim i četvrtim iz Prve lige. Igraju se po dve utakmice, a klubovi iz nižeg ranga biće domaćini u prvim mečevima. Termini predviđeni za baraž su 31. maj i 4. jun. Utakmica u Lazarevcu na programu je u subotu od 17h.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.