Gimnastičari Niša odbranili titulu prvaka

Seniori gimmnastičkog kluba „Niš“ sačuvali su titulu prvaka Srbije pošto su, na prvenstvu države u Novom Sadu, odneli ekipnu pobedu ispred „Partizana“ iz Kostolca i „Pobednika“ iz Beograda. Uspeh su ostvarili Dušan Đorđević, Petar Veličković i Aleksandar Miljković. Posle mnogo godina, niški tim je nastupio bez višestrukog šampiona dr Miloša Paunovića, koji se povukao iz takmičarskih aktivnosti ali će ostati vezan za gimnastiku kao trener, sudija i profesor na Fakultetu za sport.

 

U ukupnom plasmanu pojedinaca, sva trojica Nišlija našla su se na jednom od prvih pet mesta, u sledećem poretku: Vefić (Kostolac), Đjordjević (Niš), Stojadinović (Beograd), Veličković (Niš) i Miljković (Niš).

 

Za razliku od prošle godine, kada je Dušan Đorđević osvojio tri, a Miloš Paunović jednu šampionsku titulu u ukupno šest disciplina, Nišlije su ovog puta ostale bez državnog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji. Glavni krivac za to je naš trenutno najbilji gimnastičar, Petar Vefić iz Kostolca, koji je osvojio čak pet prvih mesta! Ono jedno preostalo, na vratilu, pripalo je Ivanu Dejanoviću iz novosadske „Vojvodine“, koji se specijalizovao za ovu spravu i nastupio samo na njoj.

 

Jedini niški osvajač medalja bio je Dušan Đorđević, kojem su pripala tri srebrna i dva bronzana odličja, uz drugo mesto u ukupnom plasmanu. Neverovatan rezultat imao je Petar Veličković, koji je osvajao četvrto mesto u čak pet disciplina!

 

U mlađim kategorijama, blistao je kadet Uroš Grujić iz prokupačkog Topličanina (14 god), sa četiri zlatne i jednom bronzanom medaljom u finalu. Nišlije je obradovao Nemanja Marjanović (13) srebrom na razboju, što je njegova prva medalja izvan pionirske konkurencije. Najbolji plasmani ostale dvojice Nišlija bili su četvrto mesto Petra Pekića (14) na konju s hvataljkama i šesto mesto Bogdana Stankovića (12) u preskoku. U ukupom plasmanu, od kadeta sa jugoistoka Grujić je bio prvi, Marjanović peti, Pekić šesti i  Stanković osmi.

 

tekst: Zoran Marjanović (Niške vesti)

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.