Radnički opet protiv Gzire?

 

Rival Radničkog u 2. kolu kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije biće biće pobednik duela Gzira (Malta) – Atletik (Andora). Nišlije će biti gosti u prvom meču 21. jula, dok će se revanš na Čairu igrati sedam dana kasnije.

 

Radnički je na žrebu u Nionu predstavljao prvi čovek kluba Ivica Tončev, koji je bio oprezan u svojoj izjavi posle izvlačenja kuglica.

 

-Neko može da kaže da smo imali sreće na žrebu i da podseti da je Radnički ranije već pobedio Gziru u kvalifikacijama, ali to ne mora ništa da znači. Na Malti se igra odličan fudbal i jako puno ulaže u njegov razvoj. Uostalom, ta ista Gzira je pre tri godine izbacila Hajduk iz Splita. Oni nisu lak protivnik, ali će Radnički da pruži svoj maksimum da ih pobedi i da igra i u trećem kolu kvalifikacija. U svakom slučaju, još ne znamo da li igramo protiv kluba sa Malte ili iz Andore, ali znam sigurno da ćemo dati svoj maksimum da na što bolji način prezentujemo Niš i Srbiju- rekao je Tončev.

 

Žreb je prokomentarisao i predsednik Radničkog Dragan Marković Markoni.

 

-Radnički će učiniti sve kako bi spreman dočekao klub sa Malte ili iz Andore. Još se ne zna koji će od ova dva kluba biti naš protivnik, ali naš cilj je da prođemo drugo kolo kvalifikacija. Uspeli smo da očuvamo srž tima i da dovedemo nova pojačanja. Mi poštujemo svakog protivnika, ali nezavisno od toga ko bude, daćemo sve od sebe da ga pobedimo. Imamo lepo iskustvo sa Gzirom i voleli bi da sve to opet ponovimo. Naravno, sa istim rezultatom– izjavio je Marković.

 

Gzira bi prema fudbalskim kvalitetima trebalo da ima daleko veće šanse da bude protivnik Radničkog. I to da im se ponovo putevi ukrste. Nišlije su u leto 2018. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope sa dve pobede eliminisale ovaj malteški klub (4:0, 1:0). Gzira je prvenstvo Malte završila na četvrtom mestu sa 11 bodova manje od šampiona Hibernijansa.

 

Ekipa Gzire je 2019. godine, godinu dana po ispadanju od Radničkog, napravila veliko iznenađenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada je bila bolja od Hajduka iz Splita. Kada je u pitanju drugi mogući rival Radničkog, Atletik Eskaldes iz Andore, ovo mu je debitantski nastup na međunarodnoj sceni.  Atletik je prvenstvo Andore završio na četvrtom mestu.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.