Počela škola za fudbalske sudije

U prostorijama Fudbalskog saveza Niša  počela je škola za fudbalske sudije i ona će trajati do sredine marta. Tokom tronedeljnih predavanja mladi će sa pravilima fudbalske igre, koje će odmah po završetku škole moći da primene i na terenu.

Škola za fudbalske sudije ove godine okupila je 33 kandidata. Predavanja će trajati tri nedelje, a u tom periodu polaznici će se upoznati sa pravilima fudbalske igre i načinu kako da ih što bolje primenjuju. Sa mladima će raditi eminentni stručnjaci, bivše i sadašnje fudbalske sudije. Među će se naći i internacionalci Danilo Grujić, Sreten Vasić, Jovan Grujić, te Nikola Miljković koji je sudio Superligu u staroj Jugoslaviji.

Ovo je pravo bogatstvo za naš grad, zadovoljni smo brojem prijavljenih kandidata. Bićemo zadovoljni ukoliko se oni zadrže. Naša organizacija uz pomoć Fudbalskog saveza Niša teži ka tome da sutra u perspektivi imamo naše mlade internacionalce kao što sada imamo internacionalce braću Grujiće. Želimo da sutra i ovi naši mladi kadrovi dosegnu to. Nadamo se da će ove sudije puno naučiti od predavača i biti spremni da to primene na terenu, ističe v.d. predsednik Sudijske organizacije Niša Aleksandar Veljović.

Mladi momci i devojke na prvi čas o Pravilima fudbalske igre došli su sa ciljem da postanu dobri delioci pravde i željom da naprave karijeru kakvu ima Milorad Mažić.

U Nišu je bilo veliko interesovanje. Angažovane su eminentne sudije koje će ih obučavati. Nadamo se da će ukoliko budu uporni i budu želeli da pažljivo rade da će svi uspeti da postanu dobre sudije, kaže potpredsednik Fudbalskog saveza Niša  Miroslav Milivojević.

Iz Fudbalskog saveza Niš poručuju da je ovo 72 škola za fudbalske sudije.

Grad Niš je oduvek imao čime da se pohvali kada su delioci pravde u pitanju. U istoriji fudbala ostaće zapisano da je Milivoje Gugulović koje je sudio finale Kupa Evropskih šampiona, današnje UEFA Lige Šampiona. Danas naš grad na najbolji način reprezentuje internacionalac Danilo Grujić, koji je dugo godina u timu Milorada Mažića.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.