Radnički dočekuje Voždovac, Koković debituje protiv bivšeg tima

Fudbaleri Radničkog dočekaće u osmom kolu Superlige ekipu Voždovca.  Utakmica na Čairu biće prilika da se niški tim iskupi za poraz od Proletera, ujedno će debitovati i novi trener Radomir Koković.

 

Nakon dvonedeljne pauze srpski superligaši vratili su se na teren.  Radnički će u nastavku šampionta pokušati da izađe iz rezultatske krize sa novim trenerom. Koković je preuzeo tim nakon serije loših rezultata, a nada se da će ekipa izgledati kako on želi.

 

Ideja za ovu utakmicu je prosta. Radničkom je potrebno da što pre izađe iz rezultatske krize, potrebna nam je pobeda, a meni kao treneru je potrebno da ono što već danima radimo na treninzima, vidim i na samoj utakmici. Želim da vidim koliko smo napredovali za ovih desetak dana, da vidim kako su igrači usvojili nove zahteve i nove pricipe u igri i za koji rezultat će to sada biti dovoljno. Nadam se da će biti dovoljno za pobedu.  Ja svakako očekujem pomak na bolje u našoj igri već od ove utakmice. Desetak dana rada nije malo, ali nije ni previše. Očekujem da ekipa već u nedelju poprimi neke obrise u igri kakvu ja želim. Naravno da to sada neće biti savršeno, ali ono što moramo da pokažemo tokom svih 90 minuta je želja. Ovo je proces, Radnički će igrati onako kako ja želim, dakle ofanzivno protiv svakog rivala. Ja od toga neću odstupiti. Naravno, fudbal će se igrati i posle nedelje, meni je bitno da dugoročno pravimo dobre rezultate, da ekipa stekne stabilnost i da bude dominantna,

 

istakao je Radomir Koković,  a zatim se osvrnuo na meč protiv nekadašnjeg tima.

 

 

 

Pred nama je duel protiv ekipe koja je u naletu. Vezao je Voždovac tri pobede i u Niš dolazi pun samopouzdanja. Znamo šta nas očekuje, znamo kako oni igraju i spremni smo da se nadigravamo i tražimo put do trijumfa.

 

Radnički protiv Voždovca neće izaći u najjačem sastavu. Štoper Nikola Vujadinović je povređen, dok su novajlije još uvek nedovoljno spremne za utakmicu. Niški tim u meč ulazi sa 12. pozicije, gde se nalazi sa šest bodova, dok je Voždovac peti sa 12 bodova. Utakmica na Čairu zakazana je za nedelju u 16:55h.

 

FOTO:FK RADNIČKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.