Naisa poklekla u samom finišu

Rukometašice Naise porazom i to nesrećnim  startovale su u Arkus ligi Srbije. Mladost je slavila minimalno 31-30 (12-16), nakon što je prvi put na utakmici povela 17 sekundi pre kraja!

 

Odigrala je Naisa veći deo utakmice izuzetno dobro. Podmlađeni tim pokazao je odmah na startu da je u Novu Pazovu stigao sa pobedničkim  ambicijama.

 

Nakon početnog odmeravanja snaga, ekipa trenera Živojina Maksića sredinom prvog poluvremena pojačava tempo i dolazi do osetnije prednosti. U 20.minutu bilo je 12-6 za Naisu I tada se činilo da će podmlađeni tim iz Niša doći do prvih prvenstvenih bodova. Neki minut kasnije i dalje je bilo 6 golova prednosti za Naisu. Sanja Stamenković je igrala odlično na mestu pivota, pa je na 14-8 za Naisu već 5 golova upisala na svoj konto.

 

Bekovska linija Anja Belić-Olivera Nikolić-Jovana Veljković odlično je funkcionisala u tim trenucima. Znalački su proigravale Sanju Stamenković na crti, a do tog momenata i same su se, bar po 2 puta upisale u strelce.

 

Do odlaska na odmor Mladost uspeva da smanji prednost Naise na 16-12.

 

Nastavila je Naisa sasvim solidno i u drugom delu. Doduše domaći tim je iz minuta u minut topio prednost, tako da se u zadnjih 10 minuta ušlo potpuno egal. Na semaforu je stajalo 25-25 i to je nakon uvodnih minuta bilo prvo izjednačenje domaćina.

 

U samom finišu igralo se gol za gol. Ili je bilo nerešeno ili je Naisa vodila golom prednosti. Kada je dva minuta Sanja Stamenković postigla svoj 9 gol za još jedno vođstvo, činilo se da je moguć svaki rezultat osim poraza Naise.

 

Međutim tako nisu mislile domaće rukometašice. Prvo Glušica pogađa spolja za 30-30, a onda Jovana Veljković gubi loptu, a Mladost u kontri, preko raspoložene Isidore Bogunović dolazi do prvog vođstva na utakmici, svega 17 sekundi pre kraja!

 

Pokušala je Anja Belić da donese makar bod svojoj ekipi ali bez uspeha.

 

U narednom, 2.kolu, koje se igra narednog vikenda, ekipa Naise dočekuje tim Vojvodine.

 

 

Nova Pazova. Sudije: Đorđe Jevtić, Miloš Jevtić (Lazarevac). Sedmerci: Mladost 8 (8), Naisa 3 (2). Isključenja: Mladost 8 minuta, Naisa 6 minuta.

ŽRK NAISA: Ivanović, Nedeljković, Ranđelović, T.Petković 3, Aranđelović, Đurović 2, Veljković 4, Stojanović 2, M.Petković, Stamenković 9, Nikolić 7, Rajković, Mladenović, Belić.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.