Promovisan Milorad Kosanović

Milorad Kosanović i zvanično je promovisan na Čairu. Novi strateg Radničkog istakao je da je izabrao najbolju ponudu, i jedinu iz Srbije, s obzirom na činjenicu da su sve ostale bile iz inostranstva.

Smatram da je ovo najnormalniji odabir za mene. Radnički je ozbiljan klub sa bogatom tradicijom, koji je još više narastao u protekle dve-tri godine. Posedujemo kvalitetne igrače, prvenstvo je tek počelo i imamo vremena da doradimo neke stvari i ostvarimo sve što je pred nas postavljeno. Smatram da ćemo u budućnosti biti bolji nego sada, mada ni ovo do sada nije bilo loše. Mogu reći da poznajem 50% ove ekipe, pogotovo ove starije igrače, ali meni treba jedno nedelju dana da postavim stvari onako kako ja mislim da treba, rekao je Kosanović.

Od ranije je poznato da su ekipi potrebne određene promene. I dok je prethodni strateg Krunić isticao da mu nedostaje jedan igrač sredine terena. Kosanović ističe da su moguće korekcije i dodaje da će priliku dobiti mladi igrači.

Ako ih uopšte i bude, to će biti jedna ili dve korekcije. Odradio sam jedan trening sa ekipom i video sam da na nekim pozicijama imamo po nekoliko kvalitetnih igrača, dok smo na nekim pozicijama deficitarni, pa ću ja u dogovoru sa rukovodstvom kluba pokušati da to nivelišem u što kraćem roku.  Mogu da kažem da ćemo mi reagovati na tržištu samo ako nađemo neko rešenje koje će nam automatski podići kvalitet, jer ako budemo dovodili igrače samo da bi se o tome pisalo to neće biti dobro. Ja to nikada u životu nisam radio, pa neću ni ovde u Radničkom. Video sam na tom prvom treningu i dvojicu zanimljivih mladih igrača i to će biti moj najveći izazov – da njih uključim u prvi tim i da ih uskoro imamo ovde kao nosioce igre – zaključuje on.

Kosanović će ne klupi Radničkog debitovati u nedelju kada u Niš stiže ekipa Spartaka. Meč 6. kola Superlige počinje u 18:30h.

FOTO: FK Radnički

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.