Niška muška košarka ponavlja greške iz godine u godinu (VIDEO)

Niš i dalje nema košarkaškog prvoligaša, ali će u narednoj sezoni imati dve ekipe u Drugoj muškoj ligi Srbije. Konstantin i Fer-plej će se  takmičiti u vrlo jakoj konkurenciji, a na samom početku priprema se ne može reći da imaju velike ambicije. Obe ekipe su pripreme počele u ponedeljak 19. avgusta, Konstantin u dvorani Čair, a Fer-plej u sali OŠ “Dušan Radović”.

Ne tako davno Konstantin je važio za jednu od boljih srpskih košarkaških ekipa, ali danas stvari stoje mnogo drugačije. U dosadašnjem delu leta Konstantin je uspeo da obezbedi produžetak saradnje sa trenerom Markom Cvetkovićem i samo par igrača, uglavnom mlađih, iz prošle sezone.

Slično kao i stariji drugoligaš, Fer-plej u novu sezonu ulazi sa novim trenerom, a bez definisanog igračkog kadra.

Fer-plej je ekspresno ušao u Drugu ligu, krenuo je od Letnje lige i za dve godine dominatno na terenu prošao tri ranga takmičenja. U klubu su svesni da ih u Drugoj ligi očekuje nešto sasvim drugačije.

Slab rad klupskih struktura najjačih niških košarkaških kolektiva već je deo tradicije tokom letnjeg perioda. Dok su timovi širom Srbije već odavno formirali sastave i započeli pripreme, dva niška drugoligaša su daleko od konačnog izgleda i pitanje je kada će uspeti da formiraju tim. Trenutno stanje je takvo da kada bi se hipotetički i sastavili, ne bi bili konkurentni za igranje u ovom rangu. Ipak, vremena još uvek ima, početak Druge lige je 5. oktobra, pa ostaje nada da će Konstantin i Fer-plej do tog perioda srediti stanje u svojim redovima i da će dostojno predstavljati Niš u trećem po rangu nivou takmičenja u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.