Prolećni “Stop! Svi na sport” pripao osnovcima “Car Konstantina” (VIDEO)

Prolećno izdanje omiljene sportsko-edukativne manifestacije niških osnovaca i njihovih učitelja – “Stop! Svi na sport!”, uspešno je realizovano u parku Čair, gde su se sjatili takmičari i navijači iz tridesetak niških i okolnih škola. Izazov za njih bio je da kao tim, najbolje odrade sportske poligone – odbojkaški, atletski, fudbalski i tekvondo, ali i da reše slagalicu i odgovore na pitanja o poznavanju saobraćaja.

Iako ovo nadmetanje svi doživljavaju kao zabavu, učitelji priznaju da ne misle da je manje važno od, na primer, takmičenja iz matematike. Zato se neki studiozno pripremaju za taj susret.

Svi su se borili pošteno, što i jeste cilj organizatora – Sportskog saveza i Policijske uprave Niša, koji devetu godinu zaredom realizuju “Stop! Svi na sport”.

Osim đaka, redovni učesnici manifestacije su i sportski klubovi: Tekvondo klub “Asteriks”, Odbojkaški klub “Stampedo”, Atletski klub “Železničar” i Fudbalski klub “Niška Banja”. Oni su motivisali buduće članove besplatnom članarinom u narednih mesec dana, što je dovoljno vremena da se isproba novi sport.

I mada su se svi nadali da će po zbrajanju poena biti najbolji, kako to obično na kraju biva, pobednik je samo jedan, a čast da podignu pobednički pehar i pet bicikala odvezu svojim kućama, pripala je takmičarima OŠ “Car Konstantin”.

Ni manje uspešni nisu loše prošli. Čak deset najbolje plasiranih škola dobilo je po 4 različite lopte za časove fizičkog, a svi učesnici dobili su majice “Stop! Svi na sport”, koje će ih podsećati na ovaj divan sportski dan i droženje u parku.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.