Dvojica Nišlija u idealnoj petorci ABA juniorske lige

I dok se niška muška klupska košarka rezultatski nalazi u velikoj krizi, trenutno bez kolektiva koji predstavlja ozbiljno ime u jednom od najpopularnijih srpskih sportova, niški košarkaši beleže odlične rezultate daleko od grada u kome su započeli svoje karijere. Poslednji primer su dva mlada košarkaša izabrana u najbolju petorku tek završenog finalnog turnira ABA lige za juniore. Andrija Marjanović (1999) iz Mega Bemaksa i Zoran Paunović (2000) iz Crvene zvezde bili su izuzetno zapaženi u svojim ekipama što nije promaklo ljudima koji su birali najbolje igrače.

Marjanović je bio najbolji strelac finalnog meča sa 25 poena i jedan od najzaslužnijih za trijumf Mega Bemaksa. Marjanović je prve košarkaške korake započeo u OKK Junioru iz Niša kod trenera Vladimira Kovačevića, a potpunu afirmaciju je stekao u OKK Nibaku kod Milana Josića, odakle je direktno otišao u Barselonu iz koje je ove sezone došao na pozajmicu u Mega Bemaks.

Paunović je godinu dana mlađi od svoje konkurencije, ali mu to nije smetalo da pruža sjajne partije. On je karijeru započeo u OKK Konstantinu kod trenera Slaviše Stošića, a u Crvenu zvezdu je prešao sa 15 godina. Finalni meč je završio sa 14 poena, a interesantno je da je svom matičnom klubu Konstantinu, prošlog vikenda u okviru Juniorske lige Srbije, isporučio čak 32 poena i sa indeksom 39 bio najbolji igrač kola.

Uz dvojicu Nišlija, u idealnoj petorci ABA juniorske lige našli su se Goga Bitadze (Mega Bemaks), Dalibor Ilić (Igokea) i Andrija Slavković (Budućnost Voli). MVP turnira je Gruzijac Goga Bitadze. Mega Bemaks je u finalnom meču pobedila Crvenu zvezdu 82:60.

image sources

  • Paunovic: foto: Igokea/ Nenad Vuruna
  • Marjanović: foto: Igokea/ Nenad Vuruna
  • petorka: foto: Igokea/ Nenad Vuruna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.