Poraz Naise za kraj kalendarske godine

 

Naisa je porazom zatvorila kalendarsku godinu, ali daleko od toga da je razočarala. Devojke koje sa klupe predvodi Živojin Maksić držale su se do 52.minuta i bile potpuno u egalu, da bi iskusnija ekipa slavila sa 31-26 (15-13).

 

Imala je Naisa svetlih trenutaka na meču sa Bekamentom. Vodila je na početku sa 1-0, pa sa 3-1 golovima Sanje Stamenković i Jovane Veljković koje su bile ubedljivo najbolje igračice u gostujućem timu.

 

Vodila je Naisa i u 27.minutu kada je na semaforu stajalo 12-11 za niški tim, ali je, čini se, odlučujući bio slab početak drugog dela u kom Bekament vezuje 4 gola.

 

Naisa se ni tada nije predala, ali je pala u samom finišu.

 

Pokazalo se, da izuzetno raspoložene Sanja Stamenković koja je postigla 12 golova i Jovana Veljković koja je uz 7 golova imala i 3 asistencije, nisu dovoljne da bi se pobedio veliki rival.

 

-Bili smo u egalu do 52.minuta, ali nismo izdržali. Nije mogla da nastupi Gudžićeva, što je svakako uticalo imajući u vidu da imamo kratku rotaciju. Nisam nezadovoljan. Bilo je i dobrih stvari u našoj igri. Idemo dalje. Vrlo brzo dolaze i mečevi 1/8 finala EHF kupa, pa nam je ovako jak meč itekako dobrodošao-ističe Živojin Maksić, trener Naise.

 

Prvi meč  1/8 finala EHF kupa protiv ekipe H71 sa Farskih ostrva igra se već 9.januara u hali „Čair“ u Nišu. Revanš je na programu 15.januara u Toršavnu.

 

 

Aranđelovac. Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić (Leskovac). Isključenja: Bekament 4 minuta, Naisa 2 minuta. Sedmerci: Bekament 8(7), Naisa 3 (3).

ŽRK NAISA: Ivanović 8 odbrana, Nedeljković, Gudžić, Ranđelović, T.Petković, Đurović, Veljković 7, Dalla, Stojanović 2, Mihajlović 1, M.Petković, Milošević 1, Stamenković 12, Nikolić 3, Rajković, Mladenović.

ŽRK BEKAMENT: Simić 7 odbrana, Nićiforović 6 odbrana, Mitrović, Radojičić 3, Preković 1, Stepanović 6, Stanojlović 1, Anić 1, Petrović 1, Ankić, Rajović 1, Stekić 7, Agatunović 2, Kocić 6, Mančić 2.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.