Košarkaški klub Marinos “svetionik” u pomračini niške košarke

 

 

Od kako je grupa entuzijasta septembra 2017 osnovala Košarkaški klub Marinos, Nišlije imaju priliku da vide kako se uz dobru organizaciju i posvećenost, a sa vrlo malo novčanih sredstava može uspešno voditi  jedan sportski kolektiv.

 

 

To su pokazali i uoči novogodišnjih praznika kada su svim svojim najmlađim članovima (a ima ih blizu 50) podelili novogodišnje paketiće.  Na taj način i najmlađoj ekipi počeli su da usađuju ono što krasi sve njihove selekcije – drugartstvo  i porodična atmosfera.

 

Klinci su bili oduševljeni iznenađenjem koje im je priredio “glavnokomandujući” u klubu major Miloš Dimitrijević, ali ni on nije mogao da skrije zadovoljstvo,  jer klub ovu godinu završava vrlo uspešno. Iako su prioriteti kluba rad sa mladima i mlađe kategorije, dobar rad na svim nivoima doprineo je da i seniorska ekipa napreduje iz godinu godinu. Ove sezone takmiče se u B grupi Prve regionalne lige Istok, gde su ubedljivim partijama usamljeni na vrhu tabele sa 11 pobeda iz isto toliko utakmica.

 

 

-Cilj nam je jasan, realan i dostižan. Pobede do kraja prvog dela, a onda po formiranju plej-of  grupe i borba za plasman u Drugu mušku ligu Srbije.  Jer, novostvorenim infrastrukturnim uslvima u “Šivari”, koji odgovaraju i vrhunskim zahtevima, i uz veliku podršku čelnih ljudu komande Kopnene vojske VS, stvorili smo sve neophodne pretpostavke za dalje napredovanje- izjavio je major Miloš Dimitrijević.

 

Ekipa koju sa klupe predvodi nekadašnji as leskovačkog Zdravlja, Siniša Stošić, spoj je mladosti i iskustva i vrlo je izbalansirana. I bez obzira što klub nema plaćene igrače i funkcionere, (jer članovi kluba su ili pripadnici Vojske Srbije, zaljubljenici u ovaj sport ili mladi igrači željni dokazivanja) lako se može desiti da oni naredne sezone budu vodeći niški klub. Što je svima u Marinosu za ponos, a ostali neka se zamisle šta su i kako su radili.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.