Pirot ispunio očekivanja (VIDEO)

Takmičenje u Drugoj muškoj ligi Srbije u košarci ulazi u sam finiš i polako se svode računi za ovu sezonu. Iz košarkaškog regiona “Istočna Srbija” u ovom rangu nastupaju tri tima, a najuspešnija će po svemu sudeći biti ekipa Pirota. Piroćanci finiš Druge lige dočekuju na četvrtom mestu na tabeli i rešeni su svih briga oko opstanka. Sezonu je obeležio nešto slabiji početak, veliki broj nesrećno izgubljenih utakmica, ali je na kraju sve došlo na svoje mesto i svi ciljevi postavljeni pred početak sezone su ispunjeni.

Svedoci smo čestih turbulencija u košarkaškom svetu, svakodnevno stižu vesti o problemima klubova, posebno u unutrašnjosti Srbije. Malo je uspona, a dosta više padova i problema. Pirot je i ove sezone pokazao da nije iz te priče, pokazao je veliku zrelost u organizaciji i omogućio igračima da se nesmetano bave samo svojim poslom što je i donelo rezultate.

Iz sezone u sezonu Pirot se penje stepenicu više u svim segmentima i u najskorijem periodu možemo očekivati da “napadne” plasman u Prvu ligu. Ono što posebno može da raduje ljubitelje košarke u ovom gradu jeste sve veći broj košarkaša iz sopstvenog pogona u seniorskom dresu. Dobar rad sa mlađim kategorijama daje rezultate što je satisfakcija za uloženo vreme i trud. Košarkaška publika u Pirotu je verna, u velikom broju prati utakmice svojih pulena i zaslužuje da u svom gradu prati najbolje srpske klubove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.