Park Čair ugostio maratonce iz regiona

Proteklog vikenda u niškom parku Čair održan je 23. zimski maraton samoprevazilaženja.

U tradicionalno odličnoj organizaciji Sri Chinmoy maraton kluba, nastupilo je 34 trkača u maratonu i 56 u polumaratonu, uz do sada rekordan broj žena učesnica, čak 13.

Nešto lošiji vremenski uslovi prethodnih dana nisu mnogo omeli trkače. Kiša koja je prethodnog dana padala, istopila je sav sneg i volonteri su se potrudili da uklone vodu sa staze. Iako je bilo prohladno, sa temperaturom od oko 5 stepeni, i uzimajući u obzir da je početak sezone, većina učesnika je istrčala trku sa zadovoljavajućim vremenima.

Pobednik zimskog maratona je Makedonac Darko Pop Acev (32 godine) sa vremenom 2 časa 55 minuta i 55 sekunde.  Drugo mesto zauzeo je Siniša Stanković (30) iz AK “Vranjski maratonci” (3h11m55s), dok je na trećem mestu još jedan makedonski takmičar Todor Ančev (21) (3h16m50s).

Ultramaratonac AK Radnički iz Niša, Saša Gacik (47), je po sedmi put nastupio na ovoj trci i sa rezultatom 3h35m48s zauzeo ukupno 5. mesto.

Gacik napominje da je zadovoljan rezultatom i da je ovu trku pre svega iskoristio kao trening pred nastup na “Maratonu maratona” – ultramaratonskoj trci koja se 10. marta održava u Beogradu, tačnije Adi Ciganliji.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jamanta Šafranj (33) iz palićkog ARK Tron u  vremenu 3h39m18s dok je drugo mesto zauzela domaća takmičarka Valentina Nejković (40) iz AK Radnički sa vremenom 4h03m07s.

Napomenimo i  to da je u kategoriji veterana od 50-59 godina pobednik Nišlija Aca Jovan Krstić (53) takođe član AK Radnički koji je stazu pretrčao u vremenu 3h39m33s .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.