Pet medalja za Nišlije na Grappling kupu Srbije

Proteklog vikenda u Kuli je održan Grappling kup Srbije u organizaciji Srpskog rvačkog grepling saveza. Ovo je jedno od najvećih i najprestižnijih regionalnih takmičenja u greplingu i ove godine je nastupilo skoro 400 takmičara iz zemlje i regiona. Članovi kluba “Fort Jiu Jitsu” iz Niša nastupili su sa ukupno 11 takmičara u svim starosnim kategorijama, i osvojili su pet medalja, od toga jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu. 

 

U starosnoj kategoriji do 14 godina, takmičar niškog kluba Danilo Stojiljković uspeo je da dođe do bronzane medalje, dok su u konkurenciji do 18 godina Uroš Pejčinović i Ilija Dončić uspeli da osvoje srebrne medalje u svojim kategorijama.

 

Klub je imao i predstavnika u ženskoj konkurenciji, Anju Kostić, koja je takođe osvojila srebrnu medalju gde je u finalu izgubila od znatno iskusnije takmičarke.

 

Glavni trener i takmičar kluba “Fort Jiu Jitsu”, Miloš Milosavljević, osvojio je zlatnu medalju u A klasi, kategorija do 84 kilograma, i nakon 4 pobeda proglašen je za najboljeg takmičara turnira.

 


 

Ovo je treće veliko takmičenje za naš klub u poslednjih mesec dana. Pre ovog takmičenja naši članovi su nastupili i na VIVA Submission Challenge takmičenju, gde je Uroš Nikolić uspeo da osvoji zlatnu medalju. Takođe, takmičar našeg kluba Milan Stojiljković osvojio je 3. kolo MMA Lige Srbije u disciplini MMA (mešovite borilačke veštine).”-ističu u niškom klubu I dodaju:

 

Ovo predstavlja veliki uspeh za naš klub i za borilački sport u Nišu i jako smo ponosni na naše članove koji se konstantno takmiče širom Srbije i regiona i u jakoj konkurenciji osvajaju medalje. Sledeće takmičenje za nas će verovatno biti finale MMA Lige Srbije na kojem bi trebalo da nastupi Milan Stojiljković. Pored ovoga, čeka nas puno turnira nakon nove godine i nadamo se još boljim rezultatima u 2023.”

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.