AKL: Novi poraz šampiona (VIDEO)

 

Trećina takmičenja je za nama, a ukoliko ste pomislili da će stvari biti jasnije nakon odigrane trećine, prevarili ste se. Podela lige na divizije ispostavilo se kao pun pogodak od strane organizatora i ove sezone imamo dve podjednako neizvesne mini lige, a svaka pobeda je izuzetno važna i poredak na tabeli se menja iz kola u kolo. Čak su i najskeptičniji igrači na početku morali da pruže ruku i čestitaju organizatorima na ovoj sjajnoj ideji koja je unela pravu svežinu u takmičenje. Evo i izveštaja prethodno odigranog kola.

 

Bulevar vs. Predatori 56:49 – rutinska pobeda iskusnije ekipe nad novajlijama u ligi koji nikako da pronađu svoj ritam. AKL je specifično takmičenje i zahteva određen način privikavanja na njega. Ma koliko ekipa Predatora bila uigrana i košarkaški spremna, ipak će morati da prođu ozbiljniji proces adaptacije kako bi parirali ekipama koje se takmiče duži niz godina. Ekipa Bulevara je prepoznatljivom timskom igrom dominirala od početka do kraja meča i potrudila se da na ovom susretu ne bude iznenađenja.

 

Durlantula vs. Kraljevi ove igre 44:59 – Kraljevi nastavljaju svoju seriju nepobedivosti ove sezone, ali šta reći za posrnulu ekipu Durlantule? Momci koji su prošle sezone bili najprijatnije iznenađenje, igrali možda i najlepšu košarku, ove sezone su prosto neprepoznatljivi. Da li su nedostaci Jovanića i omalenog pleja Vučkovića zaista toliko uzdrmali ekipu ili je u pitanju nešto drugo, ostaje da se vidi u kolima pred nama. Ono što je primetno je da se nervoza uvukla u njihove redove i da razloge svojih poraza nalaze u sudijskim greškama, propustima organizacije, grubostima protivnika, ali je istina potpuno drugačija. Što se pobedničke ekipe tiče, novajlija Cvetanović se pokazao kao sjajno pojačanje, baš onakvo kakvo je trebalo Kraljevima koji žele da se vrate u sam vrh takmičenja na kraju sezone.

 

KK Kolibri vs. Izmene 52:65 – vicešampioni nastavljaju, takođe, svoj pobednički niz. Nova žrtva bili su borbeni Kolibri koji su prikazali zaista odličnu igru na ovom susretu. Naročito se to odnosi na mladog Rakića koji je zabeležio 24 poena, od čega je čak 7 pogodaka bilo sa linije za tri poena. Ipak, nije bilo dovoljno da se savlada sjajna ekipa Izmena koja je na ovom meču nastupila bez kapitena Cvetkovića, ali su u prvi plan izbili fenomenalni Raičević i probuđeni Delčić. Raičević je i MVP ovog kola sa sakupljenih 30 indeksnih poena.

 

KK Senior vs. AKK Rekreativci 87:44 – prekid serije Rekreativaca i bolan poraz. Osim Mičkovića koji je ubacio 24 poena, od čega čak 6 trojki, niko u poraženoj ekipi nije bio raspoložen da se suprostavi moćnoj mašineriji Seniora. Nisu znali momci u plavo/belo/crvenoj opremi šta ih je snašlo na ovom susretu. Milošević/Begović/Đukić/Petrović poigravali su se sa odbranom protivnika i zaista kada se pogledaju dvostruki indeksni poeni sve gorepomenute četvorice, tim Rekreativaca na ovom susretu nije imao nikakvih šansi.

 

Lokomotiva vs. Trust the Process 37:48 – duža klupa TTP-a obično je značila i siguran trijumf. Uz povratak među startere Mitrovića i pobeda se nije dovodila u pitanje. Igrači Lokomotive su dali sve od sebe da spreče poraz, ali i njima kao i Predatorima fali još uvek „šlifa“ kakav sa sobom nosi takmičenje kakvo je AKL. Vodeći se onom narodnom „Ko gubi, ima prava i da se ljuti.“, pokušavali su opravdanje za svoj poraz da nađu u suđenju, ali uzalud. Mora se odati priznanje protivniku koji je na ovom meču bio bolji i zasluženo stigao do trijumfa. Najistaknutiji pojedinac na susretu bio je Aranđelović kojem je jedan skok nedostajao za dabl dabl učinak, te je meč završio sa 12 poena i 9 skokova, uz 19 indeksnih poena.

 

 


 

Margerski tigrovi vs. Brew crew 58:61 – nakon četiri kola ekipa Brew-a je najzad uspela da ubeleži novi trijumf ove sezone i skine sa sebe teret poraza koji je pratio nakon prvog kola. Teškom mukom savladani su Tigrovi koji su bili u neverovatnom naletu do ovog susreta, ali bez nekolicine prvotimaca nisu mogli da nastave pobednički niz. Na kraju su imali priliku da dođu do produžetka, ali je šut za izjednačenje promašio kapiten Mališić i tako je Crew stigao do dugo očekivane pobede. Na meču se kod pobednika istakao sjajni Đorđević koji je pogodio tri trojke u presudnim momentima, kada se lomio rezultat, a meč je završio sa 23 poena.

 

Neradnički vs. AKK Wolves and Dragons 65:67 – prava košarkaška poslastica. Bilo je svega na ovom susretu, svega što čini jedan košarkaški duel spektaklom. Tehničkih grešaka, jakih odbrana, sjajnih poena, atraktivnih poteza, ali i dosta nervoze, rasprave sa sudijama, međusobnih svađa i na kraju kao krem, pobednik je odlučen u produžetku. Šampion je, čini se, našao adekvatnu zamenu svom najboljem igraču koji uživa u sportskoj penziji, Guteši, u vidu sjajnog Dragićevića. Njemu prija uloga lidera, što je pokazao i na ovom meču do pred kraj poslednje četvrtine kada je napustio teren vidno iznerviran nakon rasprave sa saigračima. U trenutku napuštanja terena popularni Giče imao je na svom kontu 17 poena, 9 skokova i 3 asistencije uz indeks 30. Da li bi ishod bio drugačiji da je uspeo da sačuva živce i ostane do kraja, nećemo saznati. Ali, ono što znamo je da je Dragonsima njegovim izlaskom olakšan put do pobede. Uspeli su da preokrenu rezultat, stignu do produžetka, a u nastavku sigurnijim izvođenjem slobodnih bacanja uspeli da upišu bitnu pobedu. Najbolji igrači u pobedničkom tabodu bili su Milenković sa indeksom 28 (21 poen, 18 skokova) i Pribanović sa indeksom 26 (17 poena, 9 skokova, 5 ukradenih logti i 6 asistencija).

 

Niški medvedi vs. Neposlušni 83:52 – o sjajnoj formi Medveda ne treba previše trošiti reči. Sve smo videli i ispričali u prethodnim kolima, ne bismo se ponavljali. Pomenuli bismo samo sjajnu igru Bosića i Krstića koji su bili neumoljivi protiv Neposlušnih koji se nakon trenutnog bljeska i pobede u prošlom kolu vraćaju svojoj tradiciji ove sezone, porazima. Najbolji u zelenom taboru bio je Radivojević koji je zabeležio dabl dabl učinak od 16 poena i 11 skokova.

 

Old school Wolves vs. Tajchy Thunders 55:67 – Thundersi su se vratili. Nakon bolnog poraza iz prošlog kola, koji je možda bio baš nešto što im je potrebno kako bi ih vratio u realnost, moćni Tajchy su se sabrali i odlučno i snažno ušli u susret protiv Vukova. Startnog plejmejkera Jovanovića je više nego uspešno zamenio, na ovom meču, jako raspoloženi Džunić, a uspešno ga je pratio ostatak ekipe i pobeda se nije dovodila u pitanje. Pored pomenutog Džunića, dvocifreni broj poena postigli su još i Veličkov, Petković i Jakšić, dok je kod poražene ekipe ponovo najzapaženiji bio mladi Vasiljević sa 16 poena.

 

Stado vs. AKK Tvrđava 19:55 – lepa utakmica za gledanje, a kako je delovalo sudeći po igračima, i za igranje. Bez mnogo tenzije, ako je i bilo uopšte, sa lepim i atraktivnim potezima, uigranim akcijama i lepog druženja. Ipak, da ne bi utakmica krenula u pogrešnom pravcu pobrinuo se Ivković koji je najzaslužniji za seriju od 0:7 na početku utakmice i posle se razlika samo povećavala. Svi igrači Tvrđave su imali prilike da nastupe na ovom susretu i odigraju koji minut više nego inače, a najefikasniji na ovom susretu bio je možda i najbolji igrač Tvrđave ove sezone, već pomenuti Ivković koji je susret završio sa dabl dabl učinkom od 13 poena, 4 asistencije i 10 skokova uz indeks 23.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.