Ništa od šampionskih snova – Naisa zaustavljena u polufinalu (VIDEO)

Ekipa Naise nije uspela da polufinalnu seriju vrati u Niš, ali je i pored poraza u Aranđelovcu 26-28 (13-15) ispunila obećanje da će „skupo prodati svoju kožu“. Rukometašice Naise odigrale su motivisano i hrabro i da Katarini Tanasković u samom finišu susreta nije svirano jedno problematično „probijanje“, na samo gol zaostatka – možda bi se sad i jedna i druga ekipa spremale za – „majstoricu“. Ovako, lopta je dosuđena za Bekament, koji je uz igračicu više uspeo da pobedi i plasira se u finale plej ofa.

-Nemam šta da zamerim devojkama. Odigrale su odlično i ne bi bilo nezasluženo ni da smo mi pobedili. Verovatno je taj detalj kada je suđeno „probijanje“ i odlučio utakmicu. Čestitke mojim igračicama. Idemo dalje-kratko je raportirao odmah nakon utakmice Svetislav Jovanović, trener Naise.

Pogled na statistiku takođe, dovoljno govori. Za domaću ekipu svirano je pet sedmeraca, a za Naisu – samo jedan. Sa druge strane Naisa je 6 minuta imala igrača manje, a Bekament – samo dva. U utakmicama u kojima odlučuje jedan gol, sasvim dovoljno za konačnu prevagu.

Najefikasnija je bila Tamara Žarković sa 6 golova, Katarina Radović je postigla 5, Anastazija Đoković 4, dok su se u listu strelaca po 3 puta upisale Milena Milojević, Marija Filipović i Katarina Tanasković.

Bekament se tako plasirao u finale gde će igrati sa ekipom Jagodine. Sezona nije završena ni za Naisu jer će sa ekipom Medicinara igrati za treće mesto. Prednost domaćeg terena imaće Medicinar, pa će Naisa u prvom meču gostovati u Šabac u subotu 28.aprila.

Aranđelovac, hala  “Šumadija”. Gledalaca: 500. Sudije: Marić B., Mašić Z. Sedmerci:   Bekament 5 (5), Naisa 1 (1). Isključenja: Bekament 2 minuta, Naisa 6 minuta.

BEKAMENT BB: Kačarević, Nićiforović, Kolak, Rajović 2, Agatunović 4,  Ilić , Lojpur 1, Anić 6, Radoičić, Tomić 2, Mrlješ, Grbić, Tomković 4, Kojić, Atanasković 2, Stepanović 6.

NAISA: Karić , Stranjanac ,  Nikolić ,  Karalić , Đoković  4, Žarković 6,  Stefanović , Milojević 3 ,   Simić 1, Radović 5, Ivanović,  Tanasković 3,   Petković , Miličić 1 , Filipović 3, Tatar .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.