Para-sport ≠ para-život

Da parasport nije paraživot uverili smo se u proteklih nikoliko meseci, radeći na istoimenom projektu koji će od početka aprila biti emitovan na portalu Sport juga.  

Reč je o serijalu od 12 epizoda kroz koji će biti predstavljeni sportisti sa invaliditetom, odnosno parasportisti, koji govore o sebi, o svojim fizičkim ograničenjima i načinu na koji ih prevazilaze, o sportu koji im je dao poseban smisao životu, o životu van sporta, predrasudama, barijerama, ostvarenim i neostvarenim snovima…

Ovaj informativno-edukativni internet serijal namenjen je celokupnom društvu, jer, bez obzira na sve podele i predrasude sa kojima se suočavamo kao ljudi, na kraju svi dolazimo do istog stanovišta – da sve može da bude i teško i lako u isto vreme, ali i da od nas samih najviše zavisi da li ćemo pronaći smisao u onome što radimo i da li ćemo biti srećni.

Na ta komplikovana filozofska pitanja naši sagovornici daju vrlo jednostavne, lepe, tople i poučne odgovore koji podjednako motivaciono mogu da utiču i na osobe sa invaliditetom, ali i na ljude bez invaliditeta.

Među prvih šest parasportista, predstavićemo vam golbalistu Miloša Grlicu, atletičara, parastreličara i košarkaša u kolicima Nikolu Kata, stonotenisera Andreja Radulovića, košarkaša u kolicima Filipa Jovanovića, paraplivača Nikolu Ljubisavljevića i paratrijatlonca Lazara Filipovića. Do kraja avgusta ove godine, pratioci portala Sport juga moći će da čuju ukupno 12 ljudskih priča koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Serijal Parasport nije paraživot, realizuje produkcija South Media u saradnji sa Media i reform centrom Niš, a uz stručnu podršku profesora doktora Marka Aleksandrovića sa Katedre za sport osoba sa invaliditetom na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

U cilju doprinosa inkluziji, saradnici na projektu su i dečaci i devojčice od 10 do 12 godina kojima je poveren zadatak da budu naratori kroz svaku od priča koje smo vam pripremili, a koje uskoro slede.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.