Još jedna završnica Kupa Srbije u košarci za vikend u Čairu (VIDEO)

Kao deo kontinuiranih aktivnosti Savez klubova košarke u kolicima (SKKK) se, u saradnji sa svojim partnerima, Udruženjem paraplegičara Nišavskog okruga i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, a pod pokroviteljstvom Grada Niša, Gradske opštine Medijana i uz podršku donatora iz reda društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, opredelio za popularizaciju ovog sporta kroz permanentnu organizaciju promotivnih i takmičarskih aktivnosti, u koje se svakako ubraja završnica Kupa Srbije košarke u kolicima.

Inače, Savez klubova košarke u kolicima je osnovan 2022. godine u Nišu od strane klubova košarke u kolicima sa teritorije Republike Srbije. U skladu sa postavljenim ciljevima Savez iza sebe ima već dve sezone domaćeg šampionata, a trenutno se očekuje početak treće sezone domaćeg prvenstva. U Nišu će se odigrati treći po redu Kup Srbije, a prošlogodišnji pobednik je KKK Nais iz Niša. Do ovog trenutka SKKK je realizovao dva takmičenja u nacionalnom Kupu, 2022. godine u Beogradu i 2023. godine u Alibunaru.

U ovogodišnjem takmičenju, koje se igra po sistemu svako sa svakim, učestvuju tri ekipe, domaćin KKK Nais – Niš, te gosti iz Beograda, KKK Mega Despot i KKK Pobednik BN01.

SKKK ima sedište u Nišu, predsednik Saveza je prof. Vojin Stevanović, izvršni direktor takmičenja je dr Miljan Hadžović, a komesar za suđenje je prof. Igor Đorđević.

Sve utakmice možete pratiti uživo na portalu Sport juga preko našeg Youtube kanala, a satnica je sledeća:

 

11.00 KKK Nais (Niš) – KKK Mega Despot (Beograd)

13.00 Svečano otvaranje

 

13.30 KKK Pobednik BN01 (Beograd) – KKK Nais (Niš)

15.30 KKK Mega Despot (Beograd) – KKK Pobednik BN01 (Beograd)

17.30 Svečano zatvaranje

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.