Ozbiljno pojačanje Radničkog, Petar Đuričković ponovo na Čair

Fudbalski klub Radnički doveo je ozbiljno i zvučno pojačanje, a ugovor je potpisan sa iskusnim vezistom Petrom Đuričkovićem. Ovaj momak je ponikao na Čairu, a dres Radničkog nosio je u period od 2014. do 2016. godine. Tada je zabeležio 69 nastupa i postigao pet golova.

 

Drago mi je što sam se vratio u klub u kojem sam ponikao. Radnički je moj klub, Niš je moj grad, tako da sam na moje veliko zadovoljstvo danas potpisao ugovor na stadionu Čair. Imao sam nekoliko ozbiljnih ponuda i dva meseca unazad sam vagao i razmišljao gde da nastavim karijeru, ali nakon poziva Ivice Tončeva lako sam doneo odluku. Volim ovaj klub i drago mi je što ću ga ponovo predstavljati i imati priliku da još nekoliko godina donosim radost našim navijačima. Klub je sada na visokom nivou što se tiče ogranizacije i smatram da ovde mogu da podignem kvalitet, a i da sam napredujem kao fudbaler. Sakupio sam puno iskustva u prethodnih nekoliko godina i mogu da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Pratio sam utakmice Radničkog ove sezone. Upoznat sam sa sistemom, pričao sam sa trenerom Radoslavom Batakom, poznajem i dosta saigrača i mislim da neću imati nikakvih problema oko adaptacije i da ću se brzo uklopiti u ekipu, rekao je Đuričković nakon potpisivanja ugovora.

 

Petar Đuričković rođen je 20. juna 1991. godine u Prištini. Pored Radničkog igrao je još za Sopot i Radnički 1923 iz Kragujevca, a interesantna je činjenica da je u seniorskoj karijeri oblačio i dresove beoradskih večitih rivala Crvene zvezde i Partizana, sa kojim je postao i državni prvak. Kada je inostrana karijera u pitanju igrao je za grčki Ksanti.

 

FOTO: FK RADNIČKI NIŠ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.