Turnir fudbalskih veterana Duvaništa u znak sećanja na bombardovanje (VIDEO)

Turnir fudbalskih veterana Duvaništa u znak sećanja na bombardovanje (VIDEO)

Fudbalska ekipa veterana iz Duvaništa obeležila je na svoj način 20 godina od kako je ovo niško naselje bilo zasuto kasetnim bombama. Pravo je čudo da tada niko nije poginuo.

Ekipa veterana Duvaništa u znak sećanja na ovaj događaj svake godine održava turnir uz podršku osnovne škole „Dušan Radović“, ali i uz učešće fudbalskih vetrana iz varvarina..

Ove godine na samom turniru učestvovale su četiri ekipe. Pored veterana Duvaništa, nastavnika osnovne škole „Dušan Radović“ i ekipe iz Varvarina, učestvovali su i gosti iz Trebinja.

Razume se da fudbalski rezultat na ovim utakmicama nije u prvom planu, ali da na terenu ima zavidnog fudbalskog znanja – itekako ima. Tradicionalno, druženje je nastavljeno u restoranu „EI Bolji život“, a pobednici su-svi.

Svoje fudbalsko umeće pokazao je i nastavni kadar osnovne škole „Dušan Radović“. Ova škola Sv. Vasilija Ostroškog i godišnjicu bombardovanja obeležava nizom manifestacija.

Prvih 20 godina je prošlo. Druženje je očuvano, ali i sećanje na događaje koji su obeležili naše živote.

 


Povezane vesti

Radnički na proleće sa 5 “top pojačanja”, ali možda i sa novim trenerom (VIDEO)

Fudbalski klub Radnički za sobom ima jednu od najuspešnijih polusezona u istoriji. Nišlijama je pošlo za rukom ono što je

Novo rukovodstvo vodi Mašinac putem oporavka (VIDEO)

  Izgleda da dolaze bolji dani za Ženski fudbalski klub Mašinac. Nekada jedan od najboljih klubova Evrope zadnjih godina, spletom

Rukometaši Železničara osvojili Kup

Rukometaši Železničara osvojili su Kup Srbije savladavši u finalu Vojvodinu rezulltatom 21:19 (8:7). Niški igrači nisu najbolje otvorili meč, pošto

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.