Turnir fudbalskih veterana Duvaništa u znak sećanja na bombardovanje (VIDEO)

Turnir fudbalskih veterana Duvaništa u znak sećanja na bombardovanje (VIDEO)

Fudbalska ekipa veterana iz Duvaništa obeležila je na svoj način 20 godina od kako je ovo niško naselje bilo zasuto kasetnim bombama. Pravo je čudo da tada niko nije poginuo.

Ekipa veterana Duvaništa u znak sećanja na ovaj događaj svake godine održava turnir uz podršku osnovne škole „Dušan Radović“, ali i uz učešće fudbalskih vetrana iz varvarina..

Ove godine na samom turniru učestvovale su četiri ekipe. Pored veterana Duvaništa, nastavnika osnovne škole „Dušan Radović“ i ekipe iz Varvarina, učestvovali su i gosti iz Trebinja.

Razume se da fudbalski rezultat na ovim utakmicama nije u prvom planu, ali da na terenu ima zavidnog fudbalskog znanja – itekako ima. Tradicionalno, druženje je nastavljeno u restoranu „EI Bolji život“, a pobednici su-svi.

Svoje fudbalsko umeće pokazao je i nastavni kadar osnovne škole „Dušan Radović“. Ova škola Sv. Vasilija Ostroškog i godišnjicu bombardovanja obeležava nizom manifestacija.

Prvih 20 godina je prošlo. Druženje je očuvano, ali i sećanje na događaje koji su obeležili naše živote.

 


Povezane vesti

Železničar otvara sezonu u gostima

Novu sezonu u Superligi rukometaši Železničara otvoriće na gostujućem terenu. Oni će u prvom kolu, 23. septembra gostovati Obiliću u

Odbojkaši Niša na korak od Superlige

Sjajno su odbojkaši Niša započeli baraž za ulazak u Superligu. Savladali su u prvom meču Spartak u Ljigu rezultatom 3:0.

Mlađe selekcije VK Nais sve uspešnije

Igrači rođeni 2006. godine plasirali su se na polufinalni turnir prvenstva Srbije, isti uspeh ostvarili su i tri godine stariji

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.