Otvoreno prvenstvo Bele Palanke pripalo Gociću

Na teniskim terenima u dvorištu srednje škole „Niketa Remezijanski“ i na Ekološko-rekreativnom centru “Banjica” u Beloj Palanci proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Bele Palanke za juniore do 18 godina, turnir 2. kategorije iz kalendara Teniskog saveza Istočne Srbije.

Na turniru su učestvovali teniseri iz Beograda, Niša, Jagodine, Prokuplja, Babušnice, Bele Palanke… Do šampionske titule stigao je Janko Gocić iz Niša koji je u finalu bio bolji od Velibora Mladenovića iz Beograda rezultatom 2:1, po setovima 0:6, 6:2, 6:3. U polufinalu Gocić je nadigrao Ognjena Stankovića iz Prokuplja rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:0, dok je u drugom polufinalu Mladenović savladao Nemanju Marjanovića iz Niša rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:1.

Veoma toplo vreme, naročito prvog dana turnira, nije sprečilo mlade tenisere da odigraju kvalitetne i uzbudljive mečeve, sa puno preokreta, naročito u završnici turnira.
Organizatori turnira bili su Teniski klub „Niketa Remezijanski“ i Ustanova za sport „Sportski centar – Banjica“, uz pokroviteljstvo opštine Bela Palanka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.