OFK Niš – 50 godina kluba (VIDEO)

Romantičari sa Panteleja obeležili su pola veka postojanja. OFK Niš u prethodnih 50 godina imao je puno uspona i padova…Bio je na korak od plasmana u elitni fudbalski rang takmičenja pre 15 godina, kada je u Prvoj ligi Srbije osvojeno drugo mesto. Od osnivanja kluba daleke 1969.godine kada su prvi predsednik Vladimir Milosavljević, pevi sekretar i trener Dragan Vaske Stojanović, uz pomoć Sardže Mickoskog i Brane Sekulovića to jeste najveći uspeh „pantelejaca“.

Upravo Stefan Mickoski podsetio je sadašnje, ali i bivše igrače i prijatelje kluba da nije  bilo lako opstati na fudbalskoj mapi Srbije. U jednom trenutku klub je bio praktično pred gašenjem zbog nedostatka finansijskih sredstava, ali je sada opet na uzlaznoj putanji. Takmiči se u niškoj – Zoni jug i u samom je vrhu.

Kapiten ekipe Stefan Nešić ubeđen je da tim ima kvalitet za viši rang takmičenja.

Stefan i njegovi saigrači bili su u prilici da na obeležavanju pola veka OFK Niša proćaskaju i sa legendama kluba, u prvom redu sa Miodragom Krstićem, najboljim strelcem kluba u istoriji, ali i sa, po godinama mladim Milanom Cojićem, dugogodišnjim kapitenom koji je rekorder po broju utakmica u dresu „romantičara sa Panteleja“.

U klubu se svi nadaju i podršci grada, a posebna zahvalnica uručena je i predsedniku Gradske opštine Pantelej Bratimiru Vasiljeviću.

Prvih 50 godina OFK Niša je prošlo… Svi u klubu svesni su da život čine i usponi i padovi, ali su optimisti i veruju da za OFK Niš dolaze bolji dani.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.