Održana prva “Pužićijada” – olimpijada za najmlađe

Proteklog vikenda u hali Osnovne škole “Miroslav Antić” održana je prva dečija olimpijada “Pužićijada”. U nadmetanju je učestvovalo 10 školica i vrtića iz Niša sa više od 100 takmičara koji su učinili da ova manifestacija poprimi oblik prave mini olimpijade.

Pužićijadu je otvorio rukometaš Nikola Pribak, a nakon nastupa plesne grupe Boom 018, mališani su mogli da se takmiče u igrama balansa, trkama, poligonima spretnosti, navlačenju konopca i mnogim drugim disciplinama prilagođenim njihovom uzrastu.

Nadmetanje je izmamilo osmeh kako na licima mališana tako i glasne publike koja je navijala za svoje timove. Pobednik u nadmetanju je grupa “Rekreativaci” iz naselja “9. maj”, drugi su bili mališani iz vrtića “Madagaskar”, a trećeplasirana je ekipa iz vrtića “Wonderland”.

Manifestaciju su organizovali vrtić “Veseli Pužić” i “Kluba za funkcionalni trening”. Oni se nadaju da će ova manifestacija postati tradicionalna, a narednih godina očekuju još više vrtića i dece koja će uzeti učešće u takmičenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.