Niška Banja sjajan domaćin takmičenja u planinskom biciklizmu (VIDEO)

Niška Banja sjajan domaćin takmičenja u planinskom biciklizmu (VIDEO)

U Niškoj Banji održane su izuzetno zanimljive trke u brdskom biciklizmu koje se nalaze u međunarodnom kalendaru Svetske unije biciklista, ali istovremeno predstavljaju i takmičenja za Kup Srbije. Još jednom je potvrđeno da je staza u Niškoj Banji jedna od najboljih u regionu.

Učestvovalo je više od 150 takmičara u nekoliko disciplina, a u onim najjačim, u konkurenciji seniora i seniorki kvalitet su pokazali Marko Stanimirović i Ivana Kostić iz Biciklističkog kluba „Naissus 018“ koji su stigli do druge pozicije i vicešampionskog zvanja u Kupu Srbije.

Ono što je posebno zanimljivo jeste i to što se trka u Niškoj Banji bodovala i za kvalifikacije za Olimpijske igre u Japanu 2020.godine.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za potencijalno drugo mesto u ženskoj reprezentaciji Srbije upravo je naša Nišlijka Ivana Kostić.

Pohvalno o samoj trci u Niškoj Banji izrazio se i selektor naše reprezentacije

I dok se Novosađani nadaju organizaciji Evropskog prvenstva, niškim klubovima već je ponuđena organizacija državnog prvenstva.

Nema sumnje da bi organizacija državnog prvenstva u brdskom biciklizmu predstavljala novi benefit i za samu promociju Niške Banje.

Izuzetno zadovoljan celokupnom organizacijom bio je i Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport.

Dobit od ovakvih manifestacija jeste višestruka, a jedan od ciljeva je i da što veći broj mladih bude u sistemu sporta.

Kup Konstantina u brdskom biciklizmu koji je održan u Niškoj Banji, organizovao je Biciklistički klub „Konstantin“ iz Niša, uz podršku brojnih sponzora i gradske opštine Niška Banja, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.


Povezane vesti

Kinezis vicešampion Srbije za 2017.godinu!!!

Džudisti Kinezisa postali su vicešampioni države. Oni su na finalnom turniru Džudo superlige Srbije u Zrenjaninu stigli do finala gde

OK “Stampedo” ugostio odbojkašice iz Amerike (VIDEO)

Odbojkaški klub „Stampedo“ nastavlja da raste na svim nivoima. Saradnja sa drugim klubovima, mimo nadaleko čuvenog turnira „Stampi“, proširena je

Tradicionalni plivački miting Sveti Nikola (VIDEO)

Tradicionalni plivački miting Sveti Nikola ispunio je očekivanja. I pored činjenice da je u toku Evropsko prvenstvo u malim bazenima,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.