Održan trofej GO Crveni Krst. Basket u kolicima pobedio invaliditet (VIDEO)

 

U ponedeljak je u organizaciji KKK Nais u fiskulturnoj sali OŠ “Ivo Andrić” izdvojeno odeljenje “Branko Bjegović” održan turnir “Trofej GO Crveni krst”.

Treću godinu zaredom uz podršku GO Crveni Krst košarkaši u kolicima borili su se za trofej, a novina u odnosu na ranije turnire (kada su učestvovale samo ekipe klubova košarke u kolicima) da se ovoga puta radi o inkluzivnom turniru, jer je jedna ekipa sastavljena od osoba bez invaliditeta, a to je Sportski savez GO Crveni Krst (SSGOCK). Pored domaćina KKK Nais, učešće je uzeo i KKuK Tigar iz Paraćina.

Očekivano, neiskustvo i izostanak veština upravljanja kolicima od strane članova ekipe SSGOCK rezultiralo je da u prve dve utakmice turnira dožive poraz. U trećoj utakmici se odlučivao pobednik. Neizvesnost, kako se očekivalo, nije izostala. Paraćinski “tigrovi” nošeni reprezentativcem Filipom Jovanovićem i najboljim košgeterom turnira, Dušanom Lazarevićem, ostvarili su tesnu pobedu nad domaćinom i zasluženo osvojili trofej.

“Svaka čast Tigru, zaslužili su trofej, hvala im na učešću. Čestitam na sjajnoj borbi i zahvaljujem se na učešću predstavnicima SSGOCK. Ovo je jedna od prvih akcija ovog nedavno osnovanog sportskog saveza. Želim im puno sreće i radu i neka nastave ovako – inkluzivno.” – rekao je predsednik KKK Nais, g. Dejan Šimandli.

KKK Nais : Sportski savez GO Crveni krst 9:3
KKuK Tigar : Sportski savez GO Crveni krst 18:4
KKK Nais : KKuK Tigar 5:7

Tabela:
KKuK Tigar 25:9    4 boda
KKK Nais    16:10  3 boda
SSGOCK.     7:27   2 boda

Podršku organizaciji turnira je dao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, a učešće je uzelo dvadesetak studenata osnovnih akademskih studija u formi interaktivne nastave na predmetu Sport osoba sa invaliditetom.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.