Novo rukovodstvo ŽOK Student pokušaće da klubu vrati stari sjaj (VIDEO)

Novo rukovodstvo ŽOK Student pokušaće da klubu vrati stari sjaj (VIDEO)

Ženski odbojkaški klub „Student“ iz Niša dobio je novo rukovodstvo. Klub svetle tradicije ubuduće će sa mesta predsednika predvoditi Vojkan Zdravković, koji potiče iz sportske porodice, a i sam je dugo u odbojci. Prvi saradnik na mestu potpredsednika biće mu Nikola Ždraljević, aktivni sportista zaposlen u Kancelariji za mlade Gradske opštine  Medijana.

Ženski odbojkaški klub takmiči se u najnižem rangu takmičenja, pa će prvi zadatak novog rukovodstva biti formiranje Stručnog štaba i angažovanje još neke igračice. Na takmičarskom polju cilj je da ekipa raste i da do 2022-e godine kada bude obeležavano 50 godina postojanja kluba stigne makar do drugog po rangu takmičenja.

O svetloj tradiciji kluba govorio je Ljubodrag Brkić, predsedavajući skupštini i aktuelni predsednik Odbojkaškogh saveza Nišavskog okruga. On je podsetio da je Student igrao 10-ak godina u kontinuitetu u elitnom rangu stare Jugoslavije i da je imao u tom periodu i 4 reprezentativke SFRJ, ali je ukazao i na to da u gradu u prethodnoj deceniji nije bilo previše sluha za žensku odbojku. Finansiranje je na marginama, pa su takvi i rezultati.

Ženska odbojka u Nišu razvijena je u mlađim kategorijama i ima čak četiri kluba, ali kada je reč o seniorskoj odbojci Niša gotovo i nema na mapi Srbije.

Nova Uprava, koju pored predsednika i potpredsednika čine još i Ivan Nikolić, Bojan Sklepić, Milovan Stojadinović, Radovan Ždraljević i prof.dr Dragan Nejić pokušaće da klub konsoliduje na svim nivoima.

Do obeležavanje pola veka postojanja kluba ima nepune 3 godine. Sasvim dovoljno da uz Stručni rad i uz adekvatnu pomoć Grada i gradske opštine Medijana Ženski odbojkaški klub Student iz Niša zauzme mesto koje i zaslužuje.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.