Nova sezona, stari pobednik – Market AMA osvajač niškog izdanja turnira “Igrajmo za 16” (VIDEO)

Sportska hala Šivara u subotu je bila poprište odlučujućih borbi memorijanog RTS-ovog turnira “Igrajmo za 16”, a četvrti put u poslednjih pet godina trofej je osvojila ekipa Market AMA. Oni su u finalnom okršaju savladali ekipu Kopnene vojske sa 3:1 za koje je nastupao najbolji srpski i jedan od najboljih evropskih futsalera Nišlija Mladen Kocić.

I ove sezone odlučujući mečevi obilovali su dramom, tenzijom, uzbuđenjima, atraktivnim potezima, a završnica ovog turnira još jednom je potvrdila činjenicu da se Niš sa punim pravom smatra kolevkom srpskog futsala.

Zbog trenutne situacije sa koronavirusom i činjenice da su sva takmičenja okončana, mnogi bivši i sadašnji igrači koji nastupaju ili su nastupali za niške, srpske i evropske klubove bili su deo finalnih borbi ovogodišnjeg RTS-ovog memorijala, pa se sa punim pravom može reći da je u subotu u Šivari sve “prštalo” od kvalitenog futsala.

I ove godine turnir je tradiocionalno startovao početkom marta kada su odigrani mečevi grupne faze i četvrtfinalni dueli, a onda je pandemija koronavirusa stopirala samu završnicu. Subotnji program otvorili su polufinalni dueli. U prvom meču Kopnena vojska predvođena Kocićem savladala je ekipu Duško Korać sa 5:1, dok je Market AMA bila bolja od ekipe niškog Aerodroma sa 3:2.

Meč za trofej bolje je otvorila ekipa Vojske, povela sa 1:0, ali kako je meč odmicao kontrolu nad igrom i rezultatom preuzeo je tim Market AMA, koji je do poluvremena izjednačio, a zatim sa dva gola u nastavku meča prelomio duel u svoju korist, pa će i ove godine predstavljati Niš na završnom turniru memorijala u Beogradu.

U pobedničkom timu, koji je već dugo na okupu i sastavljen od zaista velikog broja kvalitetnih individualaca, nisu krili zadovoljstvo zbog osvojenog trofeja.

– Ovo je timska pobeda. Godine truda, rada, odricanja, ali i rasprava i  svađi. Na kraju se pamti samo lepe stvari. Ovaj tim diše kao jedan i sa dosta optimizma putujemo u Beograd gde ćemo pokušati da osvojimo trofej – rekao je Ivan Krstić ispred pobedničkog tima.

Iako je njegov tim na kraju morao da se zadovolji drugim mestom, svakako je svojom pojavom najviše pažnje privukao Mladen Kocić, koji je sa nekoliko fantastičnih poteza ponovo dokazao da je igrač koji je obeležio prethodnu deceniju u srpskom futsalu.

– Uvek podržavam i podržaću turnire memorijalnog i humanitarnog karaktera, a ovi mečevi još jednom su potvrdili koliko dobrih i kvalitetnih igrača ima Niš i zaista je velika žal zbog čega grad već mnogo godina nema tim kadar da se bori za titulu prvaka države – istakao je popularni Cipi.

Završni turnir na programu je naredne sedmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.