Niš bio domaćin prvog takmičenja streličara nakod ukidanja vanrednih mera

Proteklog vikenda u Nišu je održan 7. po redu streličarski Kup Sv. Cara Konstantina. Na ovom. prvom po redu streličarskom turniru na otvorenom ove godine, uz sve propisane mere zaštite učestvovalo je 46 takmičara iz 11 srpskih klubova.

Uspešan organizator turnira bio je Streličarski klub Niš koji je na turniru  nastupio sa 6 takmičara i ovu priliku iskoristio da mlađe članove kluba uvede u takmičarski deo ovog sporta. I pored  toga, ostvarili su neke zapažene rezultate. Izdvojili bi osvajanje srebrne medalje u konkurenciji seniorki gde je drugo mesto zauzela Katarina Sikiruš,i u konkurenciji kadeta gde je prvo mesto zauzeo Mihajlo Stefanović takođe član niškog kluba. U seniorskoj konkurenciji Čedomir Marković je završio kao 5. posle jako dobrog plasmana u kvalifikacijama gde je zauzimao drugo mesto.

Što se ostalih rezultata tiče najuspešniji klub je bio Velos iz Novog Sada, njihovi takmičari su uzeli sve tri medalje u olimpijskom luku kod seniora, prvi je bio Jovica Velimirović, drugi Igor Dakić, a treći  ZoranTodosijević, svi iz novosadskog kluba. U konkurenciji seniorki prva je bila Nataša Bogdanović iz kluba DIF – Beograd, dok je treće mesto zauzela Katarina Todosijević iz Velosa.

Kod kompaund luka Stefan Žikić iz Pančeva je bio prvi i posle kvalifikacionog i posle eliminacionog dela dok su mu se na pobedničkom postolju pridružili Slavoljub Ilić i Zoran Branković iz SK Arena No1 – Beograd, kao drugoplasirani i trećeplasirani.

Iz Streličarskog kluba Niš poručuju da je, bez obzira na situaciju oko pandemije virusa,  takmičenje proteklo u najboljem redu: “Bez obzira na težinu situacije i jednu novu situaciju na koju smo morali da se priviknemo i u organizatorskom smislu, a to uključuje propisane mere rastojanja i zaštita na terenu, smatramo da je ovaj turnir protekao jako dobro. Žao nam je što je odziv bio nešto manji i svakako je primetno odsustvo naših prijateljskih klubova iz susedne Bugarske koji dugi niz godina tradicionalno posećuju naš turnir. Uspeh naših takmičara je dobar kada se uzme sve u obzir, ovo je tek početak sezone pa se nadamo još boljim uspesima u nastavku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.