Sve desetke za organizaciju međunarodnog All star vikenda amaterske košarke (VIDEO)

Prethodnih dana Niš je bio mesto u kome je amaterski sport još jednom pobedio granice i promovisao prave vrednosti. Sale osnovnih škola „Ivo Andrić“ i „Dušan Radović“ su u subotu 21. i nedelju 22. aprila bile mesta održavanja „INGsoftware ALL STAR 2018“ vikenda u organizaciji Amaterske košarkaške lige Niša. Gosti grada na Nišavi bili su, uz odabranu selekciju domaće ekipe, još i prijatelji iz amaterskih liga Bosne i Hercegovine (AKOL), Slovenije (K40) i Beograda (Corn liga).

U subotu, prvog dana „olstara“, odigrane su dve polufinalne utakmice. U premijernom meču ekipa „Corn lige“ iz Beograda savladala je odabranu selekciju „K40“ lige iz Slovenije 63:49. U drugom susretu starih rivala iz Niša i Kalesije (AKOL), slavila je selekcija domaćina 74:58. Bez obzira na poraze gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine su bili izuzetno zadovoljni organizacijom i gostoprimstvom u Nišu, a po mišljenju svih uključenih u organizaciju, apsolutni su pobednici „trećeg poluvremena“ koje je proteklo u druženju svih učesnika te večeri nakon polufinalnih duela.

U nedeljnom finalu u sali Osnovne škole „Dušan Radović“ sastali su se domaća AKL iz Niša i beogradska „Corn lige“. U izuzetno zanimljivoj utakmici koja je mnogo više ličila na takmičarski meč za titulu prvaka, nego na „olstar“ utakmicu,  pobedila je domaća selekcija Amaterske košarkaške lige Niša 60:55, nakon velikog preokreta u poslednjoj četvrtini.

 

Nakon utakmice priznanje za najboljeig igrača finlnog meča dobio je Nikola Milovanović iz selekcije niške AKL, a nakon toga je održano i izuzetno atraktivno takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju. Najbolji izvođač trojki bio je Vasilije Bošković iz beogradske „Corn lige“, dok je u zakucavanju pobedio Aleksandar Mitrović koga ste već mogli upoznati po fantastičnim potezima tokom trajanja „B“ divizije AKL u pregledima najboljih poteza na stranicama našeg portala.

Turnir je protekao u najboljem redu bez ikakvih incidenata, uz reči hvale svih prisutnih.

Tokom trajanja „olstar“ vikenda dosta se razgovaralo o budućnosti amaterskih liga u regionu i započeti su brojni pregovori o saradnji u narednom periodu. Turnir je izazvao i veliko interesovanje sličnih organizacija iz drugih gradova čiji su predstavnici došli da vide kako to Nišlije rade. Amaterska liga je za kratko vreme uspela u onome u čemu političari ne mogu već decenijama, spojili su sve države regiona i pokazali su da je, kada su ljudi sa dobrim namerama, saradnja itekako moguća i daje odlične rezultate. Stvorena su nova prijateljstva, a u narednom periodu možemo očekivati još ovakvih susreta.

Uz sve to, „olstar“ je bio i odlična uvertira za „fajnal for“ treće sezone Amaterske košarkaške lige Niša koji će se održati nakon prvomajskih praznika. Prošlosezonsko finale u dvorani „Čair“ je pomerilo mnoge granice amaterskog sporta, a već sada se može naslutiti da će ovo biti još bolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.