Nišlijke srušile i šampiona za neverovatan niz pobeda (VIDEO)

Nišlijke srušile i šampiona za neverovatan niz pobeda (VIDEO)

Super liga u stonom tenisu za žene ove jeseni protekla je u znaku Stonoteniskog kluba „Josip Kolumbo“ iz Niša. Izabranice trenera Dušana Popovića uspele su da finiširaju na najbolji mogući način, da u Nišu savladaju aktuelnog šampiona Srbije, ekipu Novog Sada sa 4-2.

Meč je počeo kako se samo poželeti može. Monika Knežević pokazala je da je formu podigla na viši nivo i u uvodnom meču sa 3-2 savladala Izabelu Lupulesku. Kada je Anđela Menger ubedljivo dobila svoj meč, a Ivana Vejnović imala praktično meč lopte protiv Tijane Jokić činilo se da ekipa iz Niša može i do senzacionalnih 4-0. Ipak Jokićeva uspeva da preokrene i od 0-2 stigne do pobede od 3-2. U četvrtom meču već je bila viđena pobeda Monike Knežević što je ona potvrdila i na terenu, za vođstvo svoje ekipe od 3-1.

Na scenu onda stupa mlađana Anđela Menger koja izlazi „na crtu“ do tada neporaženoj igričici u ligi Tijani Jokić i „za tili čas“ dobija je ubedljivo sa 3-0, za četvrti pobednički poen i veliku radost domaće ekipe.

Junakinja meča Anđela Menger zabeležila je tako svoju sedmu pobedu u 8 mečeva koliko je odigrala. Vodeća igračica Monika Knežević u polusezoni je zabeležila 13 pobeda u 15 susreta, Olga Mijailović 4 pobede u 5 susreta, a gotovo stoprocentan učinak imala bi i Ivana Vejnović da neke partije nije tesno gubila sa 3-2.

Zadovoljstvo je tim veće što je meču sa ekipom Novog Sada prisustvovala visoka delegacija Stonoteniskog saveza Srbije, sa komesarom takmičenja i generalnim sekretarom.

Ekipa Josip Kolumba tako zimuje na prvom mestu Super lige Srbije sa svih 9 pobeda. Čestitke i za igračice i za trenera ekipe.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.