Nišlije u reprezentaciji na Futsal Euru 2018 u Sloveniji (VIDEO)

Futsal reprezentacija Srbije drugi put zaredom se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Naša reprezentacija sa oba protivnika u grupi odigrala je nerešeno, sa Slovenijom 2:2 i sa Italijom 1:1 I to se ispostavilo kao dovoljno za prolaz, jer je Slovenija savladala Italiju sa 2:1, pa su kofere, posle prve runde, već spakovali Italijani koji su važili za jedne od favorite za najviši plasma.

U stručnom štabu naše reprezentacije, u ulozi trenera nalazi se Nišlija Vojkan Vukmirović i sam nekadašnji reprezentativac.

Visoku klasu na prethodne dve utakmice pokazao je najbolji srpski igrač Mladen Cipi Kocić. Od Nišlije koji profesionalnu karijeru gradi u ruskom Tjumenu prave partije se tek očekuju.

Srpski majstori petoparca igraće u četvrfinalu sa reprezentacijom Kazahstana, koju, kao i mnoge druge evrospke selekcije predvode “naturalizovani” Brazilci. Da podsetimo, pre dve godine upravo je reprezentacija Kazahstana sprečila izabrani tim Srbije da stugne do svoje prve medalje na evropskom prvenstvu, pošto su u Beogradu, u meču za treće mesto slavili sa 5:2. Dve godine, kasnije, izabranici selektora Ivančića imaju priliku da se revanširaju Kazahstancima za ovaj neugodan poraz. U ostalim četvrfinalnim utakmicama sastaju se Slovenija – Rusija,  Azerbejdžan – Španija i Ukrajina – Portugal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.