Niški streličarski klubovi uspešni na Đurđevdanskom kupu u Kragujevcu

Prethodnog vikenda, u nedelju, održan je Đurđevdanski kup u Kragujevcu. Ovo je još jedan od saveznih turnira iz kalendara Streličarskog saveza Srbije, a na dobro pripremljenom terenu za gađanje i po izuzetno lepom vremenu, okupilo se 97 takmičara iz cele Srbije. Učestvovale su sve kategorije u target streličarstvu, a gađala se Outdoor Olimpijska runda na 70/60/50/40/25 metara u 3 discipline: olimpik (zakrivljeni luk), kompaund (luk sa koturačama) i goli luk (instiktivno gađanje bez nišana).

 

Učešće na takmičenju uzela su i dva niška kluba.

 

Streličarski klub Niš nastupio je sa 5 takmičara, koji su osvojili četiri medalje.

 

U konkurenciji seniora, olimpijski luk, nastupili su Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Kvalifikacioni deo Mihajlo i Marko su završili na 4. i 5. mestu u konkurenciji od 20 takmičara. Eliminacioni deo je bio takav da su se njih dvojica sreli u četvrtfinalu gde je Mihajlo bio bolji i prošao dalje u borbu za medalje dok je Marko završio na 8. mestu u konačnom poretku. Mihajlo je nastavio sa pobedama i na kraju osvojio zlatnu medalju u meču protiv Dragiše Jevtić iz SK Pančevo.

 

U konkurenciji seniorki, olimpijski luk, Mitić Nataša je u kvalifikacijama bila treća u konkurenciji 8 takmičarki. Kroz eliminacioni deo stigla je do finalnog meča gde je na žalost izgubila sa 6-4 od Nataše Virijević iz SK Dif, te je uzela srebrnu medalju.

U konkurenciji mešovitih ekipa dvojac Niša koji su činili Nataša i Mihajlo zauzeo je drugo mesto iza SK Velosa iz Novog Sada, a ispred SK Pančevo.

 

U konkurenciji goli luk seniori, nastupili su Veljko Petrović i Dragoljub Majović. Kvalifikacije su protekle veoma dobro i Veljko je završio kao prvi dok je Dragoljub bio četvrti od 8 takmičara. Na žalost, Veljko i Dragoljub su morali da odmere snage već u polufinalu pa pa je Veljko nastavio borbu za zlato, a Dragoljub za bronzu. Obojica su izgubili svoje mečeve pa je Veljko doneo kući srebro, dok je Dragoljub bio četvrti u finalnom plasmanu.

 

Još jedan niški klub Naisus 2003, ostvario je dobre rezultate na ovom takmičenju. Ovaj klub predstavljala su četiri takmičara u dve discipline, olimpik i goli luk, i osvojili su 2 medalje.

 

U kategoriji kadeta Darko Stamenković ovojio je srebrnu medalju iza Luke Timotijević iz “SK Velos” Novi Sad, dok je treći bio Lazar Andrejev iz Pančeva.

 

U kategoriji Master Men prvo mesto osvojio je takmičar Naisusa, Dragan Karafilipović ispred Željka Dakića “SK Velos” Novi Sad i Dragana Nikolića iz Beograda “SK Panonski gusari”.

U seniorskoj konkurenciji nastupili su i Aleksa Mladenović sa olimpik lukom i Milan Mladenović koji se takmiči golim lukom. Obojica su uspešno prošli kvalifikacije i plasirali se u eliminacionu rundu gde su zauzeli deveto i peto mesto u konačnom plasmanu.

 

Naredna takmičenja koja očekuju streličare su Fild turnir u Novom Sadu 22. maja i na letnjem kupu Sv. Cara Konstantina u Nišu 29. maja. I ove godine će se turnir održati na fudbalskom stadionu u Brzom Brodu.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.