Niški streličari u disciplini “goli luk” dominirali u Bečeju

 

Streličarski klub Niš je na turnir u Bečeju, održanom proteklog vikenda, poslao samo trojicu takmičara – svoju ekipu u disciplini “goli luk”, a oni su iz Bečeja doneli sve što se moglo osvojiti.

 

 

Ekipa, u sastavu Dejan Stojanović, Dragoljub Majović i Veljko Petrović, ubedljivo je osvojila prvo mesto i popravila prethodni ekipni državni rekord za čak 61 poen.

 

Individualni rezultati su takođe izvanredni: Stojanović je u kvalifikacijama osvojio 529 poena, što je za 21 poen više od dosadašnjeg rekorda. Majović je postavio lični rekord sa odličnih 496 poena, čime se približio elitnom „klubu 500“ u kome su se do sada našla samo četvorica srpskih streličara.

 

Eliminacije su nastavljene u istom ritmu. Majović i Petrović se nisu domogli medalja, ali je to nadoknadio Stojanović, koji je u sva tri duela bio ubedljiv i svoje protivnike pobedio ubedljivim rezultatima (6-0, 7-1 i 6-2), pa je na podijumu zauzeo najviše postolje. Iza njega su ostali Mažing iz SK Pančevo i Rađeniz SK Velos.

 

 

 

“Konkurencija u disciplini Goli Luk je jača iz godine u godinu, što se vidi po postignutim rezultatima.  Iako smo tek ove godine popunili ekipu, dominacija SK Niš u ovoj disciplini je apsolutna. Prošlu sezonu smo završili trijumfalno, ekipnim zlatom i sve tri individualne medalje na Državnom prvenstvu. Ova sezona je počela još dinamičnije sa četri rekorda na prva tri turnira, tako da sada SK Niš drži sve državne rekorde u seniorskoj konkurenciji. Obzirom da se u klubu radi punom snagom, očekujemo još bolje rezultate u nastavku prvenstva. Naredni turnir će biti održan u Novom Sadu 16. januara, a predstojeću prazničnu pauzu ćemo iskoristiti za nastavak priprema naših takmičara.”- ističu u SK Niš

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.