Dominacija niških planinara na državnim prvenstvima

 

PAEK„Niš” je  najtrofejniji klub na Državnom prvenstvu u bolderu, takmičenju na veštačkoj steni u Beogradu 12 i 13. juna 2021. „Paekovci“ su učestvovali sa svojim timovima u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim starosnim kategorijama i u konkurenciji 12 najboljih timova Srbije i 160 takmičara ubedljivo pobedio i potvrdio Šampionsku titulu iz 2020.god.

 

Zlatne medalje za niški klub osvojili su Staša Gejo, Katarina Jovanović, Darina Žikić, Aleksandar Rašić i Ilija Janković. Do srebra su došli Pavle Simović, Danica Rašić i Marija Ilić, dok su bronzane medalje u NIš doneli Tara Ristić i Bratislav Simović.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

U mestu Rudno na Goliji održana su Državna prvenstva u planinarskoj orijentaciji i planinarskom trekingu koja organizuje Planinarski savez Srbije.

 

Niški planinari iz PSK Mosor i PK Železničar su doneli pun kofere medalja i pehara u svoj grad sa ove značajne sportske manifestacije

 

 

Svakako najvredniji rezultat ostvario je Miodrag Mimi Miljković koji je postao prvak Srbije u trekingu, takmičenju na kome je nastupilo 208 takmičara iz cele Srbije. Njegova klupska koleginica „Zaza“ Danković je postala vicešampionka kao i muška ekipa PK Železničar u sastavu: Miodrag Miljković, Miljan Ristić, Aleksandar Đurđević i Jordan Radojčić. Treće mesto u ženskoj ekipnoj – Nela Lazarević, Jadranka Tasić i Olivera Stanković i muškoj ekipnoj – Nemanja Ristović, Aca Krstić, Aleksandar Stanković i Veljko Velimirović, osvojili su takmičari iz Mosora, a Nela Lazarević je osvojila treće mesto pojedinačno. Veliki broj medalja je osvojen i po kategorijama.

 

 

Vicešampioni Srbije u planinskom orijentacionom takmičenju (99 takmičara i 33 ekipa) su ženska i muška seniorska ekipa PSK Mosor u sastavima: Natalija Hadžić, Danijela Pejčić, Milica Đorđević, Boris Bujaković. Milovan Milić i Nenad Živković.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.