Niški streličar konkurentan i na međunarodnim takmičenjima

 

Dok traje pauza u domaćoj takmičarskoj sezoni, aktivnosti na međunarodnom planu su nikad jače. Nedavno završeni streličarski turnir na Mediteranskim igrama i Centralno-evropski kup koji je održan proteklog vikenda u Temerinu su aktivnosti koje nisu prošle bez Nišlija.

 

Naime, na Mediteranskim igrama je jedan od dvoje srpskih takmičara bio i Mihajlo Stefanović, član Streličarskog kluba Niš, koji je nastupio u konkurenciji olimpijski luk seniori. Mihajlo se u kvalifikacionom delu turnira rangirao kao 16. takmičar sa ispucanim 631 krugom što je ujedno i njegov lični rekord na međunarodnim takmičenjima. Ovo je Mihajlu obezbedilo direktan plasman u šesnaestinu finala gde ga je čekao Yildirmis iz Turske. Iako takmičar sa više međunarodnog iskustva, Yildirmis je od Mihajla izgubio sa 6-2, ovo je Mihajlu obezbedilo prolaz u osminu finala, ali ga tu nije čekao lak zadatak već je Mihajlo sada morao da odmeri snage sa aktuelnim Olimpijskim prvakom Gazozom iz Turske. Iako je Mihajlo poveo sa 2-0, takmičar iz Turske je ostatak meča rešio u svoju korist čak i pored odličnih Mihajlovih hitaca, te je konačan skor bio 6-2 u korist turskog takmičar, a Mihajlo je u konačnom plasmanu završio kao 9. takmičar u konkurenciji 36 takmičara iz 17 zemalja Mediterana, što je odličan rezultat u ovom trenutku.

 

 

Odmah po povratku iz Alžira Mihajlo je nastavio sezonu učešćem na Centralno-evropskom kupu, tačnije drugoj etapi kupa koja se održala u Temerinu. Ovde je uz njega nastupio I njegov klupski drug  Marko Vulić u konkurenciji juniora olimpijski luk, kao I Dejan Stojanović i Dragoljub Majović u konkurenciji goli luk seniori,te Danica Nikolić u konkurenciji olimpijski luk kadetkinje i Zoran Marković u konkurenciji olimpijski luk veterani.

 

Na ovom takmičenju Mihajlo je popravio svoj najbolji rezultat i ispucao odličnih 639 krugova čime je zauzeo prvo mesto u kvalifikacijama, Vulić je sa 603 završio kao 6. Kroz eliminacije Mihajlo je stigao do finala gde je na žalost izgubio od takmičara iz Hrvatske sa 6-2, a Vulić je u meču neizvesnom do poslednje strele izgubio od streličara sa Kipra sa 6-5. U konačnom plasmanu Stefanović je osvojio srebrnu medalju u svojoj konkurenciji dok je Vulić popravio svoj u poziciju za jedno mesto i bio peti.

 

 

Kod seniora golim lukom Stojanović je bio treći u kvalifikacijama dok je Majović bio 7. Dejan je kroz eliminacije stigao do finala gde je na žalost Robert  Mažing iz Pančeva bio bolji, a Majovića je već u prvom krugu zaustavio Danijel Rađen iz Novog Sada. U finalnom plasmanu Stojanović srebro, Majović peto mesto.

 

Danica i Zoran na žalost nisu stigli do medalja. Zoran je bio 9. kod veterana, a Danica 5. kod kadetkinja, oboje olimpijskim lukom.

 

Mi smo veoma zadovoljni učinkom naših takmičara u ovom delu sezone. Mihajlo zaista briljira i poboljšava svoju formu, rezultati su tu, ono što nam trenutno nedostaje je iskustvo na velikim takmičenjima što stičemo svakim odlaskom na međunarodne turnire. Do kraja sezone imamo još dve etape Centralno-evropskog kupa, jednu u Slovačkoj, i onda finalnu etapu u Mađarskoj. Takođe nam predstoji još par domaćih takmičenja pre državnog prvenstva u septembru. Nastavljamo da radimo punom parom i idemo na još veće uspehe.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.