Rolerašice Ekstrima još jednom zablistale u Mađarskoj (VIDEO)

Jedini srpski klub koji učestvujena međunarodnim trkama u brzinskoj vožnji rolera je Sportsko udruženje Ekstrim. Proteklog vikenda pet devojčica ovog niškog tima učestvovalo je na trkama Istočno-evropskog kupa u Tatabanji u Mađarskoj, i odatle su se vratile sa 4 medalje( 2 zlatne i 2 srebrne).

 

Sve devojčice su se takmičile u profi kategoriji, odnosno vozile su profesionalne rolere sa plitkom cipelom.

 

 

 

U Junior D klasi devojčica starosti 7 i 8 godina, prva dva mesta pripala su srpskim rolerašicama. Zlatom se okitila Nera Đoković, dok je srebro u Niš donela Tara Todorović. One su posle četiri uzbudljive trke, na 300, 500, 800 i 1000m uspele da Ekstrimu donesu dupliu pobedu.

 

Najubedljivija naša takmičarka i ovog puta bila je Marta Branković, koja je u jakoj konkurenciji devojčica od 9 i 10 godina uspela da trijumfuje. Pobedu su joj donele sjajne vožnje na dužim stazama od 1000 i 1500m, gde je bila neprikosnovena. Sjajan nastup u istoj kategoriji zabeležila je i Lola Ignjatović, koja je zauzela 7. mesto u konkurenciji 15 devojčica. Lola je tek od nedavno prešla u profi kategoriju i iz trke u trku popravlja rezultate i smanjuje razliku za najboljim takmičarkama.

 

 

 

 

Najiskusnija članica Ekstrima, Mitra Branković, nastupila je u kategoriji omladinki (devojčice uzrasta 15 i 16 godina), gde je veoma jakoj konkurenciji od 17 takmičarki zauzela odlično 9. mesto. Ona je nastupila i u trci mešovitih štafeta gde je sa takmičaraima iz češkog kluba Vesli spela da se domogne drugog mesta i srebrne medalje.

 

 

 

Takmičenje je održano u subotu i nedelju na kružnoj roler stazi u Tatabanji, po izuzetno toplom vremenu. Posebnu jačinu uspehu niških rolerašica dodaje podatak da uslova u Srbiji za treniranje ovog sporta nema, jer ne postoji ni jedna profi roler staza, pa mlade Nišlijke treniraju na parkinzima i trotoarima. Sa druge strane ovaj kulub iako reprezentuje grad i državu, komisija za za finansiranje u sportu već dve godine ne sagledava finansijski, pa svi troškovi kluba padaju na pleće roditelja mladih takmičara.

 

U nadi da će se u budućnosti nešto promenti u SU Ekstrimu nastavljaju da treniraju i spremaju se za sledeću međunarodnu trku početkom septembra u Češkoj.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.