Niški plivači dominirali na mitingu u Boru

 

Proteklog vikenda je u Boru održan tradicionalni plivački miting “IX Koper kup” na kome je učestvovalo 349 plivača iz 22 kluba iz Srbije i Bugarske. Odlične rezultate postigli su niški plivački klubovi.

 

 

Ubedljivo najuspešniji klub na mitingu bio je Plivački klub “Sveti Nikola” iz Niša. 67 plivača I plivačica osvojilo je ukupno 80 medalja, od toga 38 zlatnih, 22 srebrne i 20 bronzanih

 

Medalje za “Svetog Nikolu” na ovom takmičenju osvojili su: Ilija Tošić, Nikola Đorđević, Luka Živković, Kosta Jelić, Slaviša Mitić, Dušan Dikić, Veljko Nikolić, Vuk Radoman, Đorđe Jovanović, Nikola Petrović, Đorđe Stojiljković, Vasilije Mihajlović, Aleksa Arsić, Željko Đorđević, Uroš Stojić, Vasilije Petrović, Vojin Grujović, Bogdan Nikolić, Aleksandar Laković, Veljko Jovanović, Aleksa Jovanović, Mina Nikolić, Marija Stefanović, Marijana Jovanović, Petra Živković, Lena Marinković, Jovana Panić, Elena Vitanović, Nina Bogavac, Danica Petrović, Ana Stajić, Petra Đorđević i Lana Stamenković.

 

Ujedno je i za najbolju plivačicu mitinga proglašena je Mina Nikolić članica ovog niškog kluba.

 

 

Izuzetno smo zadovoljni prvim takmičenjem u novoj godini! Osvojili smo veliki broj medalja, a naši plivači ostvarili su niz ličnih rekorda. Činjenica na koju smo izuzetno ponosni, a koja je rezultat našeg sistematskog rada u prethodnim godinama, je broj broj takmičara našeg kluba.  Ovi rezultati su nam samo podsterk da ovako nastavimo i da još više unapredimo i omasovimo plivanje u našem gradu– kažu u PK “Sveti Nikoila”

 

 

 

Odličan nastup na mitingu u Boru imali su I takmičari Plivačkog kluba “Niš 2005”.  Klub je predstavljalo 18 takmičara, a osvojene su 22 medalje, p 7 zlatnih i srebrnih i 8 bronzanih.

 

Zlata su osvajali Strahinja Stojanović, Milana Palangetić i Lana Veličković. Do srebrnih odličja stigli su Mateja Mihajlović, Vasilije Ivković, Lana Veličković  i muška štafeta (Jelenić, Pešić, Stojanović, Ivković). Bronzana medalje u Niš su doneli Vojin Mitrović, Bogdan Novković, Janko Jelenić, Vasilije Ivković, Tijana Zdravković kao i ženska štafeta (Palangetić, Zdravković, Permeti, Veličković).

 

 

Ovim rezultatima treba dodati da su takmičari  Plivačkog kluba Nais osvojili još 2 zlata i jednu bronzanu medalju i time uvećali impozantan broj medalja niških klubova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.