Niški kendoka u reprezentaciji Srbije

Dugogodišnji član niškog Kendo kluba Mushin, kluba tradicionalnog japanskog mačevanja, Vasilije Tasić (17), je nakon uspešnih klupskih nastupa dobio poziv i za nacionalni tim Srbije.

To znači da će Vasilije krajem ovog meseca nastupiti prvi put na velikoj međunarodnoj kendo sceni braneći boje Srbije i biti aktivni učesnik Balkanskog prvenstva koje se tada održava u Istanbulu  i to kao član juniorske reprezentacije naše zemlje.

Pripreme za prvenstvo su uveliko u toku, radi se svakodnevno naporno, kako u klubu tako i individualno, a tu su i redovna nedeljna okupljanja i treninzi sa ostalim reprezentativcima iz Srbije.

Zadovoljni smo Vasilijevim napretkom i zalaganjem, te nam ostaje samo da mu poželimo puno uspeha u Turskoj, a pre svega dobre borbe. Vasilije Tasić nosilac je više odličija i nagrada na mnogobrojnim državnim turnirima i prvenstvima u svim kategorijama, te kao mlad takmičar i dobar mladić zaslužuje svu našu pažnju i podršku ne samo nas iz kluba, već i šire gradske javnosti.– kažu u niškom klubu.

Kendo klub Mushin ovim nastavlja da i dalje daje nove reprezentativce, ali kako bi bili još uspešniji i masovniji pozivaju sve zainteresovane za ovaj „mistični” i prezanimljiv sport, da ih slobodno kontaktiraju i preko društvenih mreža kendo.mushin na instagramu ili fejsbuku. U klubu naglašavaju da svako, bez obzira na pol i godine, može pronaći nešto za sebe u ovoj raznovrsnoj veštini.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.