Niške rolerašice odlične na Istočno-evropskom kupu u Mađarskoj (VIDEO)

Niške rolerašice odlične na Istočno-evropskom kupu u Mađarskoj (VIDEO)

Ovog leta, roleraši iz Niša imali su više nego uspešnu internacionalnu takmičarsku sezonu. Na završnom takmičenju Istočno-evropskog kupa, održanom u Tatabanji u Mađarskoj, četiri takmičarke Sportskog udruženja Extreme, predstavljale su svoj klub, svoj grad, ali i Srbiju. U trkama je učesvovalo oko 300 roleraša iz dvadestak klubova, a pored naših takmičarki učestvovali su roleraši iz Mađarske, Slovačke, Češke, Austrije, Poljske i Ukrajine.

Iako u našoj zemlji ne postoje adekvatne staze za brzinsku vožnju rolera i taj sport je još uvek u povoju, takmičarke Extrima su se sjajno držale i kućí se vratile sa dve medalje – jednom zlatnom i jednom bronzanom.

Mitra Branković bila je neprikosnovena u fitnes kategoriji devojčica do 13 godina i u Niš je donela zlatnu medalju, dok je Lola Ignjatović u kategoriji devojčica do 8 godina u izuzetno jakoj konkurenciji uspela da se domogne 3 pozicije i bronzane medalje. U istoj kategoriji Marta Branković je do finalna držala odlično 4. mesto, ali je padom u zadnjoj trci pokvarila plasman pa je završila kao 6. Na šestom  je završila i Darija Antić u kategoriji devojčica do 9 godina.

U niškom Extrimu ističu da su ovako jaka međunarodna takmičenja neophodna našim rolerašima pre svega radi sticanja takmičarskog iskustva, a medalje su dokaz da se kod nas dobro radi sa najmlađima. Ipak, za dalje napredovanje i još bolje rezultate u juniorskom i seniorskom uzrastu, neophodno je izgraditi infrastrukturu, odnosno specijalne staze za ovu sportsku disciplinu.


Povezane vesti

Stonoteniserke “Josipa Kolumba” rutinski sa Novim Sadom (VIDEO)

Stonoteniski klub „Josip Kolumbo“ iz Niša nastavio je tamo gde je stao protekle sezone. Prvenstvenu trku otpočeo je sa visokim

Ništa od šampionskih snova – Naisa zaustavljena u polufinalu (VIDEO)

Ekipa Naise nije uspela da polufinalnu seriju vrati u Niš, ali je i pored poraza u Aranđelovcu 26-28 (13-15) ispunila

Počela “Basketliga” – amatersko takmičenje u košarci “4 na 4”

Grupa entuzijasta zaljubljenih u košarku već nekoliko godina sa uspehom realizuje nadmetanje pod nazivom “Basketliga” – amatersko takmičenje u košarci

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.