Niške rolerašice odlične na Istočno-evropskom kupu u Mađarskoj (VIDEO)

Ovog leta, roleraši iz Niša imali su više nego uspešnu internacionalnu takmičarsku sezonu. Na završnom takmičenju Istočno-evropskog kupa, održanom u Tatabanji u Mađarskoj, četiri takmičarke Sportskog udruženja Extreme, predstavljale su svoj klub, svoj grad, ali i Srbiju. U trkama je učesvovalo oko 300 roleraša iz dvadestak klubova, a pored naših takmičarki učestvovali su roleraši iz Mađarske, Slovačke, Češke, Austrije, Poljske i Ukrajine.

Iako u našoj zemlji ne postoje adekvatne staze za brzinsku vožnju rolera i taj sport je još uvek u povoju, takmičarke Extrima su se sjajno držale i kućí se vratile sa dve medalje – jednom zlatnom i jednom bronzanom.

Mitra Branković bila je neprikosnovena u fitnes kategoriji devojčica do 13 godina i u Niš je donela zlatnu medalju, dok je Lola Ignjatović u kategoriji devojčica do 8 godina u izuzetno jakoj konkurenciji uspela da se domogne 3 pozicije i bronzane medalje. U istoj kategoriji Marta Branković je do finalna držala odlično 4. mesto, ali je padom u zadnjoj trci pokvarila plasman pa je završila kao 6. Na šestom  je završila i Darija Antić u kategoriji devojčica do 9 godina.

U niškom Extrimu ističu da su ovako jaka međunarodna takmičenja neophodna našim rolerašima pre svega radi sticanja takmičarskog iskustva, a medalje su dokaz da se kod nas dobro radi sa najmlađima. Ipak, za dalje napredovanje i još bolje rezultate u juniorskom i seniorskom uzrastu, neophodno je izgraditi infrastrukturu, odnosno specijalne staze za ovu sportsku disciplinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.