Niš bio sjajan domaćin najboljim srpskim tekvondistima (VIDEO)

Hala „Čair“ u Nišu bila je poprište na kome su se ogledali najbolji srpski tekvondisti.

 

Tekvondo asocijacija Srbije domaćinstvo državnog prvenstva za pionire, kadete i seniore dodelila je Gradu Nišu, odnosno tekvondo klubovima iz Niša- Tekvodno klubu Asteriks, Akademiji borilačkih sportova, Klubu borilačkih sportova „Naisus“, kao i tekvondo klubovima Ramin, Feniks, Ares, Dae han i Astra.

 

Niški klubovi stavili su sve svoje kapacitete i ljudske i tehničke kako bi državni šampionat protekao u što boljem svetlu. Samo dobijanje organizacije državnog prvenstva predstavlja veliki uspeh niškog tekvondoa.

 

Za pomoć u organizaciji priznanje je odato Gradu Nišu, a samom svečanom otvaranju prisustvovao je Aleksandar Stojičić, Gradski većnik resorno zadužen za sport i omladinu.

 

Neizostavni činilac u organizaciji velikih sportskih manifestacija u Nišu u prethodnom periodu je i Sportski savez Niša.

 

Najviše pažnje i na svečanom otvaranju i na uopšte na takmičenju izazvala je dvostruka olimpijska šampionka Milica Mandić, koja je bila oduševljena atmosferom u hali „Čair“ i celokupnom organizacijom.

 

Njen trener i selektor Tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović koji je 3 puta proglašen za najboljeg trenera u Srbiji u izboru Olimpijskog komiteta Srbije istakao je da ima puno kvaliteta medju mladima i da je očigledno da je tekvondo u ekspanziji u Srbiji.

 

Dosta je talenata i u niškim tekvondo klubovima, a pojedinci su, u mladjim kategorijama, to potvrdili i osvajanjem medalja. I pobednici i oni koji nisu stigli do postolja učinili su da vikend u Nišu bude pravi praznik tekvondoa.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.