Naisa uspešna na startu sezone

Rukometašice Naise novu prvenstvenu sezonu otvorile su pobedom u gostima nad ekipom Mladosti 28-22 (13-9).

Ekipa iz Niša tokom celog susreta kontrolisala je utakmicu, ali bi domaće rukometašice uvek nalazile načina, pre svega preko Glušice i Kojčić da održe kakav-takav priključak. I tako sve do 48.minuta kada jedini pogodak na utakmici postiže Slađana Perazić za, kako se kasnije ispostavilo, nedostižnih šest golova prednosti.

U finišu susreta Naisa je odigrala rutinski i sigurno igrom stigla do važnih bodova protiv direktnog konkurenta za plej of.

-Izuzetno važna utakmica za nas iz više razloga. S jedne strane uvek je poželjno da se pobedom otvori prvenstvo, a sa druge strane još je bitnije kada se pobedi konkurent za visok plasman. Moje devojke su odigrale dicsiplinovano i po dogovoru iz svlačionice. Kontrolisali smo rezultat tokom celog susreta i mogu da kažem da sam zadovoljan-raportira Svetislav Jovanović, šef Stručnog štaba Naise.

U redovima Naise naročito su se efikasnošću istakle Katarina Radović koja je postigla 8 golova- od toga ke svih 6 puta bila sigurna sa sedam metara, kao i Teodora Zdravković i Simona Stojanovska koje su se po 5 puta upisale u strelce. Teodora Zdravković proglašena je i za igračicu utakmice.

U drugom kolu, na otvaranju sezone u Čairu, Naisa dočekuje ekipu Vojvodine.

Nova Pazova, sala OŠ „Sveti Sava“, Gledalaca: 100. Sudije: Vanja Antić (Beograd), Jelena Jakovljević (Zemun). Sedmerci: Mladost 4 (4), Naisa 7(6). Isključenja: Mladost 6 minuta, Naisa 8 minuta.

ŽRK MLADOST: Petković, Todorović, Žarković 2, Glušica 8, Gudurić, Mitić 1, J.Pavlović, Jovanović 1, Orlović 1, Boner 1, Bogunović 1,  M.Pavlović, Kojčić 7.

ŽRK NAISA: Čogurić, Milena Petković, Ivanović, Ivković, Veljković, Đurović, Zdravković 5, Radović 8, Stojanovska 5, Mag. Petković, T.Petković, Pejović 4, Milojević 2, Stamenković, Perazić 1, Filipović 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.